Câte căni de ceai este bine să consumi pe zi. Nu întrece această limită
Publicat pe 20.11.2023 la 21:08 Actualizat pe 20.11.2023 la 21:08
Ceaiul este o băutură cu numeroase efecte benefice asupra organismului uman, pe care specialiștii ne sfătuiesc să o includem în meniul nostru de zi cu zi. Este deja cunoscut faptul că unele persoane preferă ceaiul în locul cafelei. Recent, un cunoscut profesor de chimie a făcut mai multe recomandări în privința acestei băuturi. Iată câte căni de ceai poți să consumi zilnic!
- Câte căni de ceai poți să consumi zilnic
- Limita pe care nu este bine să o întreci
Știm despre ceai că este a două cea mai consumată băutură din lume, după apă. Totodată, există multe sortimente ale acestei băuturi, care mai de care mai benefică organismului uman.
Câte căni de ceai poți să consumi zilnic
Alb, negru, verde, oolong, asociat cu diferite arome, se pare că există un tip de ceai pentru preferințele. Însă, în privința acestei băuturi nu ar trebui să ne preocupe doar gustul, ci și beneficiile pe care fiecare le aduce organismului uman. În schimb, toate tipurile de ceai reprezintă sursă importantă de antioxidanți.
Mai mult decât atât, anual, ceaiul câștigă tot mai mulți adepți, din aproape toate colțurile lumii. Această băutură are numeroase remedii chiar și în momentul în care răceala își face apariția în organism.
Ei bine, numeroase studii au descoperit numeroase motive pentru care ar trebui să bem zilnic ceai. Ca beneficii, această băutură poate ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral, ajută digestia, poate îmbunătăți funcțiile creierului, întărește sistemul imunitar, iar cele negru, verde și alb ar juca un rol important în sănătatea cavității bucale.
Limita pe care nu este bine să o întreci
Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, a dezvăluit faptul că, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile ceaiului, ar trebui să consumăm trei căni de ceai pe zi: una dimineața, a doua la prânz, iar ultima, seara.
Aceasta ar fi, de fapt, doza maximă recomandată pentru organismul uman.
Cum se prepară cana perfectă de ceai
Același Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, a afirmat și cum ar trebui preparată ca la carte această băutură.
„Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţin cinci minute pentru a permite apei fierbinţi să extragă compuşii din plante”, a spus Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra.
Însă, atenție, adăugarea de lapte împiedică organismul nostru să acceseze calitățile antioxidante din ceai din pricina proteinelor pe care le conține, iar însă băuturii cu zahăr nu are același efect.