Câte zile poți păstra cozonacul în frigider. Perioada optimă în care poți consuma preparatul de Paște
Publicat pe 08.04.2023 la 10:43 Actualizat pe 08.04.2023 la 10:43
Nu există sarbatrori fără cozonac. Astfel, cum doar o săptămână ne mai desparte de Paște, gospodinele au rămas cu câteva bucăți consistente de cozonac din perioada postului. Și, ca să nu îl arunce, cele mai multe s-au gansit să îl pună la rece, acolo unde este păstrat în condiții optime. Însă, puține știu că acest preparat tradițional are un termen limită de consum, chiar dacă este cumpărat sau preparat în casă.
- Câte zile poți păstra cozonacul în frigider
- Perioada optimă în care poți consuma preparatul de Paște
Cozonacul este unul dintre cele mai preparate alimente. DAstfel, d sărbători, acesta este nelipsit de pe mesele românilor, fie că este făcut în casă, fie că este comandat sau cumpărat din magazine.
Câte zile poți păstra cozonacul în frigider
Cozonacul nu poate lipsi de la sărbători precum Crăciunul sau Paștele. Chiar dacă este un preparat atât de îndrăgit datorită aluatului pufos și aromei de neegalate, acesta ascunde multe secrete.
Pentru că gospodinele gătesc acest preparat în cantități destul de mari, există și o soluție pentru a păstra acest preparat mai mult timp ar fi ținerea la frigider. După fiecare degustare, trebuie să învelești cozonacii cu o cârpă curată sau câteva bucăți de hârtie și apoi să îi pui în frigider.
Temperatura rece va face ca aromele să se păstreze proaspete pentru mai multă vreme. Însă, pe de altă parte, nu trebuie să îi lași descoperiți, asta dacă nu vrei să se usuce.
Perioada optimă în care poți consuma preparatul de Paște
Pentru a păstra mai mult timp cozonacul la frigider, acesta trebuie învelit în hârtie (cum ar fi coala de scris), și apoi înfăşurat într-un şervet de pânză groasă și pus într-o pungă de plastic, la rece, însă nu pus la frigider.
Mai exact, se ştie că produsele ţinute la frigider se deshidratează. În acest fel, el poate fi păstrat aşa câteva zile, dar nu mai mult de o săptămână.
Trucul folosit de gospodinele din Suceava
Cele mai bune sfaturi vin din partea persoanelor cu experiență în gastronomie, precum gospodinele din zona Moldovei. Acestea sunt cele mai în măsură să vorbească despre trucuri în bucătărie, mai ales când vine vorba de prepararea produselor tradiționale de Paște.
Așadar, se cunoaște deja că în materie de cozonaci, aceștia necesită extrem de multă atenție.
Astfel, pentru o rețeta perfectă de cozonaci, este ideal că aceștia să conțină, în compoziție, un număr de ouă mai mic decât cel obișnuit.
CITEȘTE ȘI: La ce temperatură se coace cozonacul, de fapt. Greșeala care îți strică preparatul