Ce efecte are vinul fiert asupra organismului. Băutura pe care românii o consumă des în sezonul rece
Publicat pe 03.12.2022 la 14:02 Actualizat pe 03.12.2022 la 14:02
Vinul fiert este unul dintre cele mai consumate băuturi în sezonul rece. Și, pentru că se află în topul preferințelor românilor, aceștia caută cele mai bune rețete cu care pot pregăti delicioasa băutură. Însă, puțini știu ce beneficii aduce vinul fiert asupra organismului. Totuși, această băutură trebuie consumată cu moderație.
- Efectele vinului fiert asupra organismului
- Băutura este des consumată de românii în sezonul rece
Vinul fiert este băutura considerată benefice în combaterea racelii, datorită substanţei numită resveratrol, deținătoare de proprietăţi inflamatorii.
Efectele vinului fiert asupra organismului
Vinul fiert este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice din lume. Consumată într-o cantitate moderată, acesta aduce foarte multe beneficii organismului.
În sezonul rece, vinul fiert este una dintre băuturile preferate ale românilor.
Beneficii ale consumului de vin roşu
Vinul fiert are o mulțime de efecte benefice asupra organismului. Astfel, printre beneficiile consumului de vin fiert se număr și furnizarea de energie, îmbunătăţirea digestiei, stimulează apetitul şi poate ajuta la restabilirea echilibrului nutriţional.
Un puternic antioxidant
Vinul fiert devine un puternic antioxidant. Astfel, melatonina pe care o conţine ajută la reglarea somnului. Aşadar, consumul unui pahar de vin roşu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn.
Reduce riscul de cancer
Specialiştii susțin că fiecare pahar de vin fiert, consumat zilnic, reduce riscul cancerului de plămâni cu 13%. Și asta nu este tot. Cancerul mamar poate fi ţinut la distanţă cu ajutorul acestei băuturi.
Reglarea tonului vascular
Vinul fiert poate preveni ateroscleroza, declanşată când vasele de sânge încep să-şi piardă abilitatea de relaxare.
Scade presiunea arterială
Există cercetări ale unor efecte favorabile ale vinului fiert asupra presiunii sangvine. În acest fel, două pahare din această băutură scad presiunea arterială la persoanele afectate de hipertensiune.
Sănătatea creierului
Și, vinul fiert ajută și la sănătatea creierului. Astfel, această băutură este eficientă împotriva bolii Alzheimer şi a demenţei.
La ce duce consumul în exces
Totuși, vinul fiert trebuie consumat într-o cantitate moderată. Mai mult decât atât, persoanele care suferă de un nivel ridicat de trigliceride sau cei care suferă de migrene ar trebui să evite cât mai mult consumul de vin fiert.
Însă, nici cei care încearcă să slăbească sau femeile însărcinate nu pot abuza de consumul de vin fiert.
CITEȘTE ȘI: Trei trucuri pentru a prepara cel mai bun vin de casă toamna aceasta. De ce se folosesc doar unelte din lemn