Ce este hrișca și ce proprietăți are. Este foarte bună pentru slăbit și ajută la detoxifierea organismului
Publicat pe 08.04.2022 la 17:15 Actualizat pe 08.04.2022 la 17:15
Hrișca este considerată de mulți o cereală. În realitate însă, aceasta este un aliment care face parte din categoria pseudocerealelor. Ea este foarte populară în Rusia, China, Ucraina, Republica Moldova, iar în România este prezentă celor care trăiesc în zona Bucovinei.
- Hrișca are nenumărate beneficii și ajută la slăbit
- Care sunt beneficii pe care le aduce hrișca în organism
La fel ca și alte pseudocereale, hrișca nu conține gluten, ceea ce o face potrivită pentru cei care au probleme legate de toleranța glutenului. Hrișca este unul dintre ingredientele de bază în mâncărurile dorite a fi benefice pentru organism.
Ce este hrișca
Hrișca aparține unui grup de alimente denumite “pseudocereale” – semințe care sunt consumate la fel ca și boabele de cereale, dar care nu cresc pe acel fir ierbos. În această categorie intră și quinoa și amaranth-ul. Hrișca a devenit populară ca hrană sănătoasă datorită conținutului ridicat de minerale și antioxidanți. Beneficiile sale pot include îmbunătățirea controlului glicemiei.
Ce proprietăți are hrișca
Hrișca aduce nenumărate beneficii organismului. Acestea sunt; ajută bila să se curețe de toxine, ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, scade presiunea arterială, elimină excesul de apă din organism, îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv etc.
10 beneficii importante ale fulgilor de hrișcă
Hrișca are nenumărate beneficii asupra organismului, dar iată care sunt cele mai importante dintre ele. Hrișca ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular, controlează nivelul glicemiei din sânge, ajută la slăbit,, îmbunătățește digestia, oferă proteine de calitate, suplinește necesarul de minerale din organism, luptă cu radicalii liberi, reduce riscul dezvoltării de pietre la vezica biliară, detoxifică organismul, este liber de produse chimice.
Câte calorii are hrișca. Este sau nu recomandată în diete
Carbohidrații sunt principala componentă din hrișcă. De asemenea, aceasta conține proteine, minerale si antioxidanți. Valoarea nutritională a boabelor de hrișcă este considerabil mai mare decât cea a altor multe boabe. Informațiile nutriționale pentru 100gr de hrișcă crudă sunt:
Calorii: 343
Apa: 10%
Proteine: 13.3 gr
Carbohidrați: 71.5 gr
Zahar: 0
Fibre: 10 gr
Grăsimi: 3.4 gr
Hrișca ajută la slăbit și la menținerea greutății. Hrișca este un ingredient ideal pentru dietele de slăbit. Consumat de câte ori vă este foame, împreună cu iaurturi, acesta vă poate ajuta să pierdeți până la 10 kilograme în 10 zile.