Ce este Silent Monday? Mișcarea care capătă din ce în ce mai mulți adepți! Are legătură cu locul de muncă
Publicat pe 03.05.2023 la 09:53 Actualizat pe 03.05.2023 la 11:47
Silent Monday este mișcarea care capătă din ce în ce mai mulți adepți. Acest concept este similar cu munca, însă, nu cu o activitate la fel de intensă. Ce reprezintă. Ce este Silent Monday, de fapt?
- Silent Monday, mișcarea care capătă din ce în ce mai mulți adepți
- Are legătură cu locul de muncă
Silent Mmonday capătă din ce în ce mai mulți adepți. Acest concept este similar cu munca, însă, nu cu o activitate la fel de intensă, care exclude stresul la serviciu.
Silent Monday, mișcarea care capătă din ce în ce mai mulți adepți
Silent Monday mai este denumită și „Bare Minimum Monday”. Aceasta este o formă de Blue Monday, nume dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie considerată de către superstiții ca fiind cea mai deprimantă zi a anului.
Silent Monday este o practică în care angajații ajung la serviciu în zilele de luni pentru a face strictul minim, deseori începând ziua mult mai târziu decât în mod normal.
În această zi, numită "Silent Monday", angajații întorși la muncă lucrează într-un ritm mult încet față de restul zilelor.
De unde a pornit conceptul de silent monday
Expresia a fost făcută popularizată de către Marisa Jo, un utilizator TikTok, care a arătat cum își gestionează volumul activitate la locul de muncă.
Astfel că, în videoclip, această tânără descrie activitatea profesională pe care o desfășoară lunea și, mai mult decât atât, punând accent pe lucrurile care o fac să se simtă mai bine.
Blue Monday, cea mai deprimantă zi a anului
Blue Monday este cea de-a treia zi de luni din luna ianuarie. Această zi este considerată cea mai deprimantă zi din an, din cauza unui cumul de factori precum temperaturile scăzute, lipsa luminii, dar şi chiar datoriile acumulate în perioada sărbătorilor.
Conceptul de Blue Monday îi aparţine psihologului britanic Cliff Arnall. Acesta a luat în calcul toate evenimentele rele care se adună în această perioadă a anului.
Astfel că, unul dintre factorii care duc la melancolie este vremea mohorâtă, în special pentru cei care locuiesc în emisfera nordică.
Un al doilea factor luat în calcul de psiholog este acumularea de datorii, încât după cheltuielile din perioada sărbătorilor de iarnă, mulţi oameni trebuie să fie cumpătaţi în luna ianuarie, ori chiar să achite datoriile acumulate.