Ce faci în cazul în care ai pus prea mult zahăr în dulceață. Trucul care vine în ajutor gospodinelor
Publicat pe 21.09.2023 la 11:06 Actualizat pe 21.09.2023 la 11:07
Știm cu toții că dulceața este unul dintre preparatele tradiționale, ce nu lipsesc de pe listele celor care pregătesc rafturile din cămară pentru lunile de iarnă. Ei bine, gospodinele prepară în această perioadă, fel și fel de borcane cu diferite sortimente de dulceață. Există însă o problemă cu care se confruntă chiar și cele mai iscusite gospodine. Iată ce să faci dacă ai pus ai pus prea mult zahăr în dulceață.
- Asta faci în cazul în care ai pus prea mult zahăr în dulceață
- Trucul care vine în ajutor gospodinelor
În fiecare an, în această perioadă in care ne aflam, gospodinele din toate colțurile țării profită de ultimele serii de fructe și legume proaspete și fac preparate tradiționale, de pe liste nu lipsesc zacusca, bulionul, murăturile, gemul și dulceața.
Ce faci dacă ai pus prea mult zahăr în dulceață
Chiar dacă, la prima vedere, rețetele de dulceață nu par a fi uele complicate, chiar și cele mai experimentate gospodine pot da greș uneori. Ei bine, una dintre cele mai frecvente probleme este legată de consistența acestui preparat.
Însă, acest lucru nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare, căci există un truc foarte simplu și rapid ce te scoate din încurcătură oricând.
Te întrebi și tu ce poți să faci dacă ai pus prea mult zahăr în dulceață și această se zaharisește? Nu te așteptai la asta, însă, trucul este unul simplu. pentru acest lucru, se scoate capacul de la borcan, iar recipientul cu dulceață se pune apoi într-un vas cu apă.
Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie în dulceață
Știm cu toții că zeama de lămâie este un ingredient cu adevărat minunat atunci când vine vorba de prepararea dulceții.
Pentru că zeama de lămâie este bogată în acid citric, un agent de conservare natural care devine aliatul tău secret împotriva deteriorării dulceții în timp, aceasta va ajuta la menținerea prospețimii și a calității dulceții pe parcursul depozitării acestui preparat.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie în dulceață. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe