Ce înseamnă karma și de unde provine conceptul
Publicat pe 01.11.2021 la 14:14 Actualizat pe 01.11.2021 la 14:14
Auzim tot mai des vorbindu-se despre karma și despre efectele acesteia asupra unei persoane, însă puțini știu exact ce înseamnă și de unde vine cuvântul. Dacă esti curios să afli, mai jos o să găsești mai multe detalii cu privire la conceptul de karma.
- Ce înseamnă Karma
- De unde vine conceptul
În ultima perioadă, tot mai multă lume folosește cuvântul karma făcând referire la o acțiune care se întoarce împotriva celui care a inițiat-o, însă puțini știu de unde vine conceptul și ce înseamnă el, de fapt. Mai jos o găsești detalii cu privire la concept, care cu siguranță te vor face să înțelegi mai mine legile karmei.
Ce înseamnă Karma
Conform definiției oficiale, karma este înțeles un concept filosofic-religios, prin care nicio acțiune nu rămâne fără urmare. Budiștii consideră că acțiunea cu pricina poate avea o urmare și în viața viitoare, nu neapărat în aceasta.
Tradus, cuvântul karma înseamnă acțiune în limba sanscrită. Cu toate acestea, conceptul nu este ceva rău și este diferit de ideea de păcat. Aceasta poate fi considerată sinonim cu legea firii.
Potrivit doctrinei buddhiste, karma nu se aplică unui om în mod absolut, pentru că ea nu este nici destin, nici predestinare și nici nu este impusă de către o putere misterioasă. Oricine are posibilitatea de a își schimba cursul karmei, într-o anumită măsură, însă totul depinde de munca spirituală.
Mesajul pe care îl aduce filosofia Buddhistă prin teoria karmei este următorul: dezvoltă-ți o inimă bună care vrea să îi ajute pe ceilalti și care acționează pentru a-i ajuta. Lucrează pentru a te elibera din tendințele karmice ale vieților trecute si cultivă noi obiceiuri mentale. Cultivă un nou mod de a gandi, simți, acționa, o nouă viață. Practică bunătatea, iar universul te va răsplăti cu bunatate.
De unde provine conceptul de Karma
Karma este un concept prezent in numeroase culturi de-a lungul istoriei umane si reprezintă o idee ce dateaza de mii de ani.
Budismul a devenit popularizator al acestui concept. Legile karmei sunt unul dintre conceptele principale ale religiei budiste. Aici există o idee că ar fi o lege universală, conform căreia acțiunile unei persoane îi determină soarta. Cu toate acestea, oricat de importanta ar fi legea karmei, ea nu este singura si nici cea mai importanta lege care actioneaza in univers. Conform filosofiei Buddhiste, exista 24 de legi ale universului.
Citește și: Ce înseamnă când visezi struguri. Semnificația acestui simbol în funcție de situația din vis