Ce poți face cu pâinea uscată. 11 moduri de a o folosi
Publicat pe 19.11.2022 la 16:39 Actualizat pe 19.11.2022 la 16:39
Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume. Aceasta se poate prepara sub o mulțime de forme sau chiar rețete. Și pentru că se poate consuma alături de orice tip de mâncare, deseori pâinea este cumpărată în cantități mult mai mari decât ar trebui. Însă, dacă pâinea se întărește, aceasta poate fi folosită în continuare în pregătirea altor preparate. Și aici nu este vorba de clasicul sandviș. Ce poți face cu pâinea uscată.
- Ce poți face cu pâinea uscată
- 11 moduri de a o folosi
Pâinea este cel mai consumat aliment. Chiar dacă aceasta se găsește în toate magazinele, ea poate fi preparată și în casă. Însă, atunci când devine veche, ea poate fi folosită în compoziția altor preparate.
Ce poți face cu pâinea uscată
Multe gosopodine prefera să arunce pâinea, imediat cum aceasta se întărește. Însă, puține dintre ele știu ce preparate gustoase pot face cu ajutorul acesteia.
Așadar, pâinea nu mai trebuie aruncată. Există multe preparate pe care le poți face cu ajutorul ei.
Pesmet de casă
Pesmetul este unul dintre principalele ingrediente ce se regăsesc în bucătărie. Acesta este folosit în pregatirea diverselor preparate pane, fiind responsabil pentru crusta crocantă a șnițelelor, dar și pentru textura exterioară a unor chifteluțe. Numeroase preprate au nevoie de pesmet.
Ingrediente
Singurul ingredient de care aveți nevoie este pâinea.
Mod de preparare
Trebuie să tăiați pâine în felii și, mai apoi în cuburi mari. Le puneți într-o tavă și le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10-12 minute, sau până când se rumenesc ușor. Scoateți pâinea prăjită din cuptor și o lăsați să se răcească. Mutați cuburile într-un blender sau robot de bucătărie și mixați până obțineți consistența dorită.
Crutoane de casă
Crutoanele se servesc, adesea, la supe, în loc de tăiței sau găluște. Multe persoane preferă să înlocuiască pâinea cu crutoanele uscate.
Ingrediente
-150 g paine;
-25 g unt;
-sare;
-chimen;
-1 catel de usturoi.
Mod de preparare
Prima dată trebuie să tăiați pâinea în cubulete. Apoi, într-o tigaie se pune untul la topit, se adaugă usturoiul curățat și zdrobit cu ajutorul unui cuțit și se lasă să se rumenească, după care se scoate. Se adaugă sarea și chimenul.
În momentul în care se adaugă crutoanele se amestecă repede bine de tot, astfel încât untul să se absoarbă pe toate părțile. După ce s-au rumenit pe toate părțile se scot într-un vas rezistent la căldură.
Chiftele de casă cu pâine uscată
Chiftelele sunt unele dintre preparatele pe care multe dintre gospodine preferă să le gătească. Mai mult de atâta, acestea se află printre rețelele alese de bucătărese, datorită faptului că pot fi servite și a doua zi.
Ingrediente
-400 g paine;
-250 ml lapte;
-2 oua;
-100 g cascaval;
-5 bucati usturoi;
-sare;
-piper;
-boia de ardei;
-ulei pentru prajit.
Mod de preparare
Se rupe pâinea în bucăți. Peste acestea se toarnă laptele. Apoi, se lasă câteva minute până când pâinea va absorbi laptele, după care se dă prin mașina de tocat carne.
Peste pâine se adaugă ouăle, cașcavalul ras, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, boiaua de ardei, se omogenizează și cu mâinile umezite se formează chifteluțele care se prăjesc în ulei. La final se scot pe hârtie absorbantă, se lasă să se răcească.
Ce mai poți face cu pâine uscată
În loc să arunci pâinea uscată, o poți folosi în pregătirea altor preparate. Friganelele sau budinca din pâine sunt două dintre rețelele secrete ale bucătăreselor.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine zilnic. Rezultatele sunt neașteptate