Ce rugăciune se spune când dai cu tămâie în casă. Tămâiatul locuinței aduce un beneficiu care îți poate schimba viața miraculos
Publicat pe 06.09.2022 la 16:36 Actualizat pe 06.09.2022 la 16:36
Tămâierea se face, nu doar în biserică, ci și acasă odată cu începutul ritualului de rugăciuni. Se aprinde tămâia și se trece cu aceasta peste sfintele icoane. Se spune că tămâierea locuinței poate alunga energiile negative.
- Ce rugăciune se spune în timp ce dai cu tămâie în casă
- Tămâierea locuinței poate alunga energiile negative
Ce rugăciune se spune în timp ce dai cu tămâie în casă
Nu doar în biserică, tămâierea se face și acasă odată cu începutul rugăciunilor. Se poate aprinde tămâia pe care o poți trece pe lângă toate icoanele din locuință. Este bine să se tămâie toate camerele încăperii. Se poate trece cu tămâie și pe lângă vase, haine sau mâncare dată de pomană, înainte de a fi împărțiă.
Tămâia însoțește orice act de cult, orice slujbă sau rugăciune săvârșite la biserică sau chiar la casa credinciosului. Acest proces reprezintă mărturisirea credinței și a supunerii noastre față de Dumnezeu.
Se spune că fumul binemirositor care se înalță este semn al jerfei noastre, al gândului nostru și al inimii noastre deschise către Dumnezeu. În același timp, ritualul înseamnă mulțumire și încredere în Domnul, asadar, tămâierea se poate realiza rostind o rugăciune specifică.
„Tamaie aducem Tie, Hristoase, rosteste preotul inaintea Liturghiei, intru miros de buna mireasma duhovniceasca, pe care primind-o intru jertfelnicul Tau cel mai presus de Ceruri, trimite-ne noua harul Preasfantului Tau Duh.”, se arată rugăciunea tămâierii.
În timp ce tămâiem prin casă, mai putem rosti și alte rugăciuni, printre Psalmul 50 sau Rugăciunea Sfintei Cruci.
În ce zile se aprinde tămâie în casă
Tămâia nu are o zi în care poate fi aprinsă, ea putând fi făcută de fiecare dată când ne rugăm. Aceasta poate tămâia locuința în orice moment al săptămânii. Așadar, cu cât vei realiza acest proces , cu atât mai mult vei avea parte de ocrotire și liniște în casă.
Tămâia poate fi naturală sau cosmetizată, poate prezenta diferite arome, acestea variind de la parfum de crini, trandafiri sau lalele la arome de nard, liliac sau iasomie.
Ce beneficii are tămâiatul casei
Tămâia alungă forţele răului. Ca mărturisire a credinţei noastre în Dumnezeu şi a faptului că ne supunem şi ne închinăm Domnului, mirosul şi fumul de tămâie au puterea de alunga orice forţă a răului. De aceea în popor există și o expresie care spune „fuge ca dracul de tămâie”, potrivit ortodoxia.me.