Ce să pui în ciocolata caldă ca să iasă ca la restaurant. Ingredientul secret pe care îl vei folosi de acum înainte
Publicat pe 11.12.2023 la 18:59 Actualizat pe 11.12.2023 la 18:59
Ciocolata caldă se numără printre băuturile preferate din întreaga lume. Consumată mai ales în sezonul rece, această băutură caldă aduce o stare de bine de cele mai multe ori. Foarte multe persoane o prepara acasă, iar asta pentru a reduce din timpul pe care îl petrec până la restaurant. Însă, iată care este ingredientul secret pentru o ciocolată caldă perfectă!
- Ingredientul secret pentru o ciocolată caldă perfectă
- Aşa o fac şi cei din restaurante şi cafenele
Ciocolata caldă se numără printre cele mai iubite băuturi ale sezonului rece. Această băutură este potrivit în orice moment al zilei și aduce deseori o stare de bine, însă puțini știu cum să o prepare corect.
Ingredientul secret pentru o ciocolată caldă perfectă
Pentru că a venit și sezonul rece al anului, cele mai multe persoane consuma în această perioadă, ciocolata caldă, băutură recunoscută pentru aromata bogată de cacao și textura cremoasă.
Însă, dacă vrei să o prepari acasă, noi îți spunem cum să o prepari pentru a te putea bucură de același gust incredibil ca la restaurant.
Ingrediente
- 200 de grame de ciocolată amăruie, tăiată bucăți;
- o lingură de cacao;
- un litru de lapte;
- un anason stelat;
- o păstaie de vanilie pe care o vei tăia pe lungime;
- un cuișor;
- un băț de scorțișoară, tăiat în jumătate.
Aşa o fac şi cei din restaurante şi cafenele
Ei bine, primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a prepara ciocolata caldă este să mărunțești bine ciocolata.
Apoi, într-o oală suficient de mare, se pune întreaga cantitate de lapte la fiert, iar după ce apa a dat în clocot se adaugă o lingură de cacao, anasonul, păstaia de vanilie, cuișorul, scorțișoara și se lasă la fiert, la foc mic.
În continuare, după ce luăm oala de pe foc, se adaugă ciocolata amăruie și se omogenizează compoziția cu ajutorul unui blender vertical.
Mai mult decât atât, este important să nu uiți niciodată să adaugi anason când faci ciocolată caldă, acesta este ingredientul secret folosit în cafenele și restaurante. Anasonul dă băuturii o aromă deosebită cu care îi vei încântă chiar și pe cei care nu consumă des această băutură.
CITEȘTE ȘI: Cât de nocivă este ciocolata caldă la plic. Lista ingredientelor pe care le conține