Ce se întâmplă când bei ciocolată caldă. Te expui la un mare pericol consumând această băutură
Publicat pe 17.10.2022 la 12:57 Actualizat pe 17.10.2022 la 12:57
Este pe gustul tuturor românilor, dar și mai mult pe placul copiilor. Această băutură este pregătită dimineață, dar ea poate fi servită chiar și seară, în timp ce vizionezi un film. Însă, cicolata caldă te poate expune unui risc foarte mare. Ce se întâmplă când bei ciocolată caldă sau cacao cu lapte.
- Ce se întâmplă când bei ciocolată caldă
- Te expui la un mare pericol consumând această băutură
Laptele cu ciocolată, cacao cu lapte sau ciocolata caldă este una dintre băuturile copilăriei. Însă, consumată frecvent, aceasta te poate expune unor pericole la care nu te-ai fi gândit niciodată.
Ce se întâmplă când bei ciocolată caldă
Această băutură este o modalitate excelentă de recuperare după un antrenament, dar și o alternativă bună pentru creșterea aportului de calciu și vitamina D la copii. Însă, aceasta nu este tocmai o băutură indicată pentru cel mic.
Cacaoa cu lapte sau ciocolată caldă se obține prin amestecarea laptelui de vacă cu cacao și îndulcitori precum zahărul sau siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză.
Te expui la un mare pericol consumând ciocolată caldă
Laptele cu ciocolată conține cantități mai mici de zinc, seleniu, iod, magneziu și vitaminele A, B1, B6, B12. Acesta este considerat o proteină completă, ceea ce înseamnă că furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali de care are nevoie organismul. Mai mult de atât, este deosebit de bogat în leucină, care este aminoacidul cel mai implicat în construirea și menținerea unor mușchi puternici.
Tot laptele este, de asemenea, bogat în acid linoleic conjugat, un tip de grăsime Omega-6 care se găsește în carne și lactate, în special la animalele hrănite cu iarbă. Unele studii susțin că acidul linoleic conjugat poate oferi mici beneficii în ceea ce privește pierderea în greutate.
Însă, pentru că este îndulcit, laptele cu ciocolată conține de 1,5-2 ori mai mult zahăr decât laptele de vacă neîndulcit. Majoritatea autorităților din domeniul sănătății recomandă limitarea zaharurilor adăugate la mai puțin de 5-10% din aportul zilnic de calorii sau mai puțin de 10 lingurițe de zahăr adăugat pe zi pentru un adult mediu.
CITEȘTE ȘI: De ce nu e bine să pui lămâie în ceai. Greșeala făcută de multe persoane