Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la omletă. Trucul pe care sigur nu-l știai
Publicat pe 17.03.2022 la 13:51 Actualizat pe 17.03.2022 la 14:26
Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de beneficii pentru orice domeniu. Probabil cunoști diferite trucuri cu bicarbonatul de sodiu, dar cu siguranță nu ști efectul pe care îl are asupra omletei. Nu ai idee ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu când faci omleta? Ei bine, noi avem răspunsul!
- Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu când pregătești omleta
- Trucul pe care sigur nu îl știai
- Cantitatea necesară de bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este cu adevărat un ingredient special care nu trebuie să îți lipsească din casă, asta fiindcă nu se știe când o să ai nevoie de el sau ce truc util descoperi.
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu când pregătești omleta
Toate gospodinele știu că bicarbonatul de sodiu este un ingredient util în bucătărie, care nu poate să lipsească niciodată.
La fel ca aburul natural al omletei, bicarbonatul de sodiu și praful de copt pot crea, de asemenea, buzunare de aer în ou. Bicarbonatul de sodiu este alcalin, iar ouăle sunt ușor acide. O cantitate mică de bicarbonat de sodiu poate reacționa la aciditatea din ouă, producând bule de dioxid de carbon care fac omleta pufoasă. Dacă folosești prea puțin, omleta nu se umflă, iar dacă folosești prea mult, ouăle vor avea gust de sifon.
Cantitatea necesară de bicarbonat de sodiu
Există suficientă aciditate naturală într-o omletă de trei ouă pentru a reacționa cu aproximativ o optimă de linguriță de bicarbonat de sodiu, ceea ce majoritatea gospodinelor numesc „un vârf de cuțit”. Este greu de măsurat cu exactitate, așa că unele rețete cer câteva picături de suc de lămâie pentru a neutraliza orice exces de bicarbonat de sodiu.
Cum pregătești o omletă pufoasă
Bate ouăle cu un tel timp de 1-2 minute. Adaugă lapte sau smântână lichidă la amestecul de ouă și puțin bicarbonat de sodiu. Folosește unt pentru a coace omleta, în loc de ulei.
Folosește o tigaie antiaderenta și ouă proaspete. Pune apă minerală în ouăle bătute pentru omletă pufoasă. Folosește iaurt. Pune iaurt sau brânză în ouăle bătute și ai grijă să le bați cât mai bine.
Lasă omleta să se coacă sub capac, apoi să o întorci.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu, în litiera pisicii. Trucul util tuturor iubitorilor de animale