Ce se întâmplă dacă pui sare peste cărbuni, înainte de a face grătar. Trucul folosit de bucătarii celebri
Publicat pe 31.10.2022 la 12:25 Actualizat pe 31.10.2022 la 12:31
Cât încă mai este vreme frumoasă, românii fac grătare în curte, pentru a se bucura de preparatele delicioase făcute doar pe grătar. Ei bine, pentru o mâncare delcioasă există un truc folosit doar de bucătarii celebri. Tu ai încercat vreodată să pui sare peste cărbuni, înainte de a face grătar? Iată ce se întâmplă dacă presari o mână de sare peste cărbuni înainte de a pune carnea pe grătar!
- De ce să pui sare peste cărbuni, înainte de a face grătar
- Trucul la care apelează bucătarii celebri
Un truc dezvăluitde bucătarii celebri a ajuns viral în rândul românilor. Ce se întâmplă dacă pui sare peste cărbuni, înainte de a face grătar. Probabil nu te-ai întrebat niciodată asta, însă acest truc te va salva!
De ce să pui pui sare peste cărbuni, înainte de a face grătar
Dacă pui sare peste cărbuni și apoi pui carnea pe grătar, aceasta va arăta apetisant, iar gustul ei va fi mult mai delicios. De altfel, acest truc se folosește pentru ca grătarul să nu cumva să ia foc de la grăsimea care se scurge din carne.
Țineți cont atunci când faceți grătar și de faptul că și carnea pe care o folosiți trebuie să fie la temperatura camerei, nici foarte rece, dar nici caldă, asta pentru că ea se poate arde la exterior și poate rămâne crudă în interior.
Ce se întâmplă dacă pui o felie de pepene pe grătar
Un alt truc pe care ar trebui să-l încerci și tu constă în punerea unei felii de pepene pe grătar. Ei bine, dacă pui o felie de pepene pe grătarul încins și o întorci pe ambele părți, asemenea fripturii, vei rămâne surprins să vezi ce delicatesă ai pregătit.
După ce ai luat felia de pepene de pe grătarul închins, pune-o pe o farfurie, iar apoi pune deasupra ei caramel ori chiar ciocolată, după care te poți bucura de o delicatesă specială și delicioasă.
Citește și: Amestecul din două ingrediente care te ajută să cureți vasele arse. Un truc ieftin, simplu și util