Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă cu stafide în fiecare dimineață. Beneficiile neașteptate ale acestui obicei

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 15.03.2025 la 09:23
Actualizat pe 15.03.2025 la 09:23
Denumită uneori și apă kishmish, apa cu stafide este o băutură obținută prin înmuierea stafidelor peste noapte, apoi strecurarea și încălzirea lichidului. Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă cu stafide în fiecare dimineață. Beneficiile neașteptate ale acestui obicei.
- Ce schimbări se produc în corpul tău când bei apă cu stafide dimineața
- Impactul extraordinar pe care această băutură îl are asupra sănătății tale
Se presupune că apa cu stafide îmbunătățește digestia, elimină toxinele și furnizează o varietate de nutrienți și antioxidanți importanți. În plus, se spune că este delicioasă, aromată și ușor de preparat.
Ce schimbări se produc în corpul tău când bei apă cu stafide dimineața
Tot mai mulți specialiști recomandă apa de stafide datorită beneficiilor sale remarcabile. Proprietățile acesteia sunt datorate strugurilor de poamă, care se coc la soare și oferă o gamă variată de substanțe esențiale organismului. Pentru a păstra beneficiile fructelor de pădure pe termen lung, acestea sunt uscate, rezultând stafidele, care devin astfel o sursă excelentă de nutrienți.
Stafidele sunt bogate în antioxidanți, care sunt compuși benefici care protejează celulele împotriva compușilor dăunători cunoscuți sub denumirea de radicali liberi. Stafidele sunt deosebit de bogate în acid ferulic, rutină, quercetină și acid trans-caftaric.
Antioxidanții joacă un rol-cheie în sănătate și pot proteja împotriva afecțiunilor cronice precum cancerul, diabetul de tip 2 și boala Alzheimer.
Beneficiile presupuse ale apei de stafide includ lucruri precum:
Minimizarea îmbătrânirii pielii.
Detoxifierea ficatului.
Reducerea foamei, ducând la pierderea în greutate.
Ameliorarea constipației.
Creșterea părului mai gros.
Gestionarea sindromului ovarelor polichistice.
Cum să prepari apă de stafide
Apa de stafide este ușor de preparat acasă folosind doar două ingrediente simple.
Pentru a începe, fierbe 2 căni (475 ml) de apă într-o cratiță sau oală. Apoi, ia-o de pe foc și adaugă o cană (145 de grame) de stafide în apă.
Lasă stafidele la înmuiat peste noapte sau timp de cel puțin 8 ore, înainte de a strecura fructele folosind o strecurătoare sau o sită.
De obicei, se recomandă încălzirea apei de stafide pe aragaz sau în cuptorul cu microunde înainte de a o bea.
Deși poți savura apa cu stafide în orice moment al zilei, sunt voci care spun că ar trebui băută înainte de micul dejun pentru a-i maximiza beneficiile potențiale, scrie healthline.com.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de biscuiți. Cum să îi pregătești din doar câteva ingrediente. Sunt aromați și fragezi