Ce semnificație are un tatuaj cu cruce. Biserica nu le acceptă sub nicio formă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.06.2024 la 17:53
Actualizat pe 26.06.2024 la 17:53
Tatuajele cu cruce sunt foarte întâlnite în toată lumea. Apar sub diferite forme și în mai multe părți ale corpului. Cele mai dese cu pe piept, pe spate sau pe gât. Iată, însă, ce semnificație au aceste tatuaje cu cruce și de ce nu sunt deloc acceptate de biserică.
- Ce semnifică tatuajele cu cruce
- Ce spune biserica despre ele
Tatuajele cu simboluri creștine pot fi, de cele mai multe ori, un subicet controversat. Cu cât simbolurile sunt cele găsite și în biserici, cu atât devin din ce în ce mai greu de acceptat de către creștini. Acest lucru nu i-a oprit pe o mulțime de oameni, însă, să își tatueze cruci pe pielea corpului, în diferite zone.
Semnificația tatuajului cu cruce
În general, tatuajele sunt un subiect controversat în România, cu atât mai mult când vorbim despre simboluri creștine. Puțini știu, însă, care este semjificația unui tatuaj cu cruce, indiferent de design-ul pe care îl are.
Acesta semnifică legătura persoanei care îl poartă cu spiritualitatea. De obicei sunt alese de bărbați și reprezintă puterea și relația pe care o au cu credința.
Tatuajul cruce pe gât
Cel mai întâlnit tatuaj cu cruce este situat pe gât. De-a lungul timpului au fost create mai multe modele de astfel de tatuaje și au fost preluate de o mulțime de persoane. Majoritatea aleg zona gâtului pentru a realiza un tatuaj mic, cu multe detalii și care să fie vizibil indiferent de hainele pe care le poartă persoana respectivă.
Semnificația tatuajului cu trei cruci
Un alt model de tatuaj foarte des întâlnit este cel cu trei cruci. Acesta poate fi situat tot pe gât sau pe piept, în funcție de mărime și de model. Are aceeași semnificație ca și cea a tatuajului cu cruce. Se referă la credință, fie în divinitate. fie încrederea de sine. Acest tip de tatuaje au o istorie foarte veche, căci sunt realizate de foarte mulți ani.
Ce spune religia ortodoxă despre tatuaje
Indiferent de model sau formă, religia este împotriva tatuajelor. De asemenea, inclusiv în Biblie este precizat faptul că sunt interzise. Cu toate acestea, există o mulțime de persoane creștine care au tatuaje pe corp, mai ales cu simboluri creștine. Atât cruci, cât și îngeri sau alte simboluri specifice.