Ce semnificație au magnoliile. Detalii neștiute despre cele mai îndrăgite flori de primăvară
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.03.2024 la 23:38
Actualizat pe 26.03.2024 la 23:38
Magnoliile au devenit cele mai îndrăgite flori de primăvară. Fac furori pe rețelele de socializare și apar foarte des în imaginile oamenilor. Majoritatea se pozează cu ele, dar puțini știu ce semnifică. Iată informații neștiute despre magnolii!
- Ce semnifică înflorirea magnoliilor
- Ce secrete ascund cele mai fotografiate flori de primăvară
Orașele din România au prins un alt contur de când magnoliile au înflorit. Acestea se regăsesc mai ales în zonele centrale și au un aspect deosebit. De asemenea, se regăsesc și în multe grădini ale oamenilor. Magnoliile arată deosebit și se găsesc în multe culori, însă cele mai dorite sunt cele roz.
Ce semnificație au magnoliile
Nu există primăvară fără magnolii înflorite, iar momentul în care acestea își deschid petalele au o semnificație specială. Nu a fost numită o dată anume în care înfloresc, dar semnificația este aceeași. Magnoliile reprezintă începutul primăverii, astfel că încep să înflorească după data de 20 martie în fiecare an.
Excepție fac anii în care temperaturile sunt mari încă de la începutul lunii martie, iar acest lucru favorizează înflorirea lor. Magnoliile nu au polen, motiv pentru care sunt plantate în majoritatea orașelor din România. Acestea nu afectează oamenii care suferă de alergii, așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de flori.
Aceste plante sunt un simbol al frumuseții
Deși nu le sunt dăruite foarte des, magnoliile sunt simbolul suprem al frumuseții și senzualității femeilor. În Japonia, bărbații le oferă femeilro frecvent magnolii, mai ales celor însărcinate, căci semnifică puterea și curajul acestora.
De asemenea, magnoliile de culoare mov pot fi oferite unei prietene care trece printr-o perioadă dificilă, este în doliu sau are un obstacol mare de depășit, căci reprezintă încurajare și ambiție.
În alte țări magnoliile reprezintă floarea respectului și prețuirii, motiv pentru care sunt dăruite mai ales iubitelor, soțiilor sau mamelor.
Cum se îngrijesc magnoliile
Chiar dacă au un design deosebit, vestea bună este că magnoliile nu necesită o îngrijire deosebită. Acestea se plantează pe timpul primăverii sau la începutul verii. După ce au fost plantate, magnoliile se udă de maxim trei ori pe săptămână.
Pe timpul iernii acestea trebuie ferite de îngheț și acoperite corespunzător, pentru a fi pregătite să înflorească, din nou, în primăvară.
Citește și: Planta rară care a apărut în România. Riști amendă dacă o vei rupe