Ce spune Biblia despre Iad

De Florina Ilicea. Publicat pe 30.11.2020 la 23:47 Actualizat pe 30.11.2020 la 23:48

În credința noastră despre nemurire, știm că veșnicia se împarte între Rai și Iad. Locul în care vom ajunge în urma Judecății de Apoi ține de faptele noastre pe acest pământ. Iată ce se scrie în Biblie despre realitatea Iadului.

Ce spune Biblia despre Iad

Ce spune Biblia despre Iad

 • Ce este Iadul.
 • Scrierile Biblice despre locul chinului veșnic.

Ce este Iadul ortodox

Realitatea iadului este cea mai oribilă teroare, un loc mult mai înfricoşător decât oricare altul cunoscut de om. Acolo se găsește cea mai mare suferință, care de pășește orice frică posibilă. Este locul chinului veşnic.

„Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.” (Apocalipsa 20:10b)

Referitor la iad, majoritatea oamenilor se mint ei înşişi, dar şi mai grav decât atât, ei mint şi pe cei din jurul lor (Eclesiastul 3:11; Romani 1:18-32), şi chiar dacă există un număr foarte mare de tergiversări sau de răstălmăciri totuşi nimeni şi nimic nu va putea vreodată elimina realitatea veşnică a iadului. După cum este scris:

Nici înţelepciunea, nici priceperea, nici sfatul n-ajută împotriva Domnului. (Proverbe 21:30)

Ce spune Biblia despre Iad. Versete biblice despre Iad

Iniţial, Iadul a fost făcut pentru diavol şi îngerii lui :

„Apoi va zice celor dela stînga Lui: ,Duceţi-vă dela Mine, blestemaţilor, în focul cel vecinic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!” (Evanghelia după Matei 25: 41)

Sataniştii trăiesc cu credința că în iad oamenii se împart în două categorii : prinţi şi robi. Ei susțin că prinţii vor tortura robii iar că să devii prinţ trebuie să slujeşti diavolului pe acest pământ. Realitatea este că în focul veşnic vor arde atât demonii atât şi cei care i-au slujit:

„Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi proorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.” (Apocalipsa 20:10)

Sunt doar două opţiuni pentru veşnicie: Raiul ori Iadul. Nu există a treia variantă.

„Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n’a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc.” (Apocalipsa 20:14-15)

Iadul, este un loc real (ex., Matei 5:29-30; 10:28). El, este un loc literal, unde oamenii suferă literal chinul unui foc literal (ex, Luca 16:19-31). Locaţia sa este jos, în adânc (Proverbe 15:24; Isaia 14:9, Ezechiel 31:15-17; 2 Petru 2:4).

Temperatura sa este, văpaie de foc ce arde cu pucioasă. (Luca 16:24; Apocalipsa 19:20). Iluminată de "întunericul de afară" (Matei 8:12, 22:13, 25:30), de asemenea, numit "negura întunericului" (2 Petru 2:17; Iuda 13).

Dimensiunea, iadului este atât de masivă că niciodată nu se satură şi nu se umple la capacitate (Proverbe 27:20), deşi mase de oameni sunt în ea şi mulţi se mai adaugă în continuu (Matei 7:13-14; Romani 1:18). Fumul acestui chin se va urca în sus în vecii vecilor (Apocalipsa 14:11). Focul său nu se va stinge, iar viermele lor acolo nu va muri niciodată (Isaia 66:24; Marcu 9:43-46, 48).

Iadul este un loc în care ajung cei ce nu s-au pocăit. Ce se știe despre Iad:

– acolo oamenii sunt chinuiţi în văpaie;

– nu se poate trece din Iad în Rai, şi nici invers.

În iad ajung cei care nu au acceptat jertfa Domnului Isus şi nu s-au pocăit de faptelel lor rele:

„ Nu orişicine-Mi zice: ,,Doamne, Doamne!„ va intra în ‘mpărăţia cerurilor, ci celce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi ‘mi vor zice în ziua aceea: ,,Doamne, Doamne! N’am proorocit noi în Numele Tău? N’am scos noi draci în Numele Tău? Şi n’am făcut noi multe minuni în Numele Tău?„ Atunci le voi spune curat: ,,Niciodată nu v’am cunoscut; depărtaţi-vă dela Mine, voi toţi cari lucraţi fărădelege.„”(Matei 7:21-23)

Domnul Isus a prezentat această pildă fariseilor căci ei îşi băteau joc de El când le vorbea despre faptul că Legea şi Proorocii au ţinut până la Ioan Botezătorul, iar de acum se propovăduieşte Împărăţia lui Dumnezeu .

„ Pe cînd era el(bogatul ) în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, şi pe Lazăr în sînul lui, şi a strigat: ,Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimete pe Lazăr să-şi moaie vîrful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav sînt chinuit în văpaia aceasta.`

Pe lîngă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar avea să treacă de aici la voi, sau de acolo la noi, să nu poată.” (Luca 16:23-24,26)

Psalmul 11:6 descrie Iadul nu ca un foc ce arde pasiv, ci mai degrabă un foc activ chiar agresiv, unde plouă cu cărbuni încinşi, împreună cu un vânt ce arde pe cei de acolo. Vremea în iad este întotdeauna rea.

Ea nu are doar cărbuni aprinşi (Proverbe 25:22; Romani 12:20) şi vântul care-i arde, dar acolo mai este şi fum de asemenea, iar arderea cu fum va creşte continuu chinul celor de acolo (Psalmul 37:20; Apocalipsa 14:11; vezi: Isaia 34:10; Apocalipsa 19:3). Acolo, fumul urcă în sus şi cărbunii aprinşi sunt turnaţi jos unde-i focul şi pucioasa, iar oamenii ard în mijlocul lor (Apocalipsa 21:8). Isus a numit iadul: "cuptorul aprins" (Matei 13:42, 50).

Mai mult decât atât, în iad este durere groaznică şi tortură fizică. Isus a spus:

„Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă. ”(Matei 10:28)

Dumnezeu distruge atât sufletul cât şi trupul în gheenă. Isus a avertizat de asemenea:

„Dacă, deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale, şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale, şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.” (Matei 5:29-30)

Domnul Isus a venit pe pământ ca fiecare să poată să să se împace cu Dumnezeu şi să trăiască o veşnicie cu El. Raiul sau Împărăţia cerurilor este a doua destinaţie posibilă în veşnicie.

CITEȘTE ȘI: Rugăciune la ceas de cumpănă. Rostește-o când simți că îți pierzi speranța

În articolul

Ce spune Biblia despre Iad

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
El este japonezul plătit de oameni ca să nu facă nimic! Shoji Morimoto, lecție ”specială” despre tainele... lenei: ”Mi-a schimbat viaţa”
Showbiz international • la 11:08
El este japonezul plătit de oameni ca să nu facă nimic! Shoji Morimoto, lecție ”specială” despre tainele... lenei: ”Mi-a schimbat viaţa”
 • El este japonezul plătit de oameni ca să nu facă nimic! 
 • Shoji Morimoto, lecție ”specială” despre tainele lenei!
 • Bărbatul are 37 de ani și face o mulțime de bani din... nimic!
Antonia, goală pe internet! Artista a luat ochii tururor cu posteriorul ei bombat / FOTO
Showbiz intern • la 10:57
Antonia, goală pe internet! Artista a luat ochii tururor cu posteriorul ei bombat / FOTO
 • Antonia a uitat să-și pună hainele pe ea.
 • Artista ”a scăpat” pe internet o fotografie în care este goală pușcă.
Reacția acidă a lui Edward Sanda, după ce s-a spus că el și Cleopatra Stratan au fost implicați într-un accident mașină: ”Psihopați”
Showbiz intern • la 10:37
Reacția acidă a lui Edward Sanda, după ce s-a spus că el și Cleopatra Stratan au fost implicați într-un accident mașină: ”Psihopați”
 • Reacția acidă a lui Edward Sanda, după ce s-a spus că el și Cleopatra Stratan au fost implicați într-un accident mașină!
 • Artistul a răbufnit pe rețelele de socializare!
 • Ce le-a transmis celor care au lansat zvonurile?
Cât cheltuiește Monica Tatoiu pe vacanțele exotice! Femeia de afaceri a vizitat 122 de orașe în timpul pandemiei din 2020
Showbiz intern • la 10:33
Cât cheltuiește Monica Tatoiu pe vacanțele exotice! Femeia de afaceri a vizitat 122 de orașe în timpul pandemiei din 2020
 • Cât cheltuiește Monica Tatoiu pe o vacanță
 • Femeia de afaceri a vizitat 122 de orașe în pandemie
Vladuța Lupău s-a afișat cu cel mai amețitor decolteu. Artista a încins atmosfera pe internet / FOTO
Showbiz intern • la 10:29
Vladuța Lupău s-a afișat cu cel mai amețitor decolteu. Artista a încins atmosfera pe internet / FOTO
 • Vlăduța Lupău a îmbrăcat cea mai sexy rochie din dressing.
 • Artista a întors toate privirile cu ținuta sa.
Când va naște Flavia Mihășan? Fosta asistentă de la Neatza, mămică pentru a doua oară
Showbiz intern • la 10:10
Când va naște Flavia Mihășan? Fosta asistentă de la Neatza, mămică pentru a doua oară
 • Când va naște Flavia Mihășan?
 • Fosta asistentă de la Neatza, mămică pentru a doua oară!
 • Blondina le-a spus totul fanilor săi!
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Peste 829.000 de persoane programate pentru vaccinare anti-Covid, în România. Majoritatea, adulţi peste 65 ani
recomandare pe as.ro
Celebrul McGregor, făcut praf în mai puţin de 8 minute! Cum arată după ce a fost bătut rău de rivalul său
recomandare pe antena3.ro
Cum se ia coronavirusul când ieșim afară. Cel mai mare risc al tău vine de la oamenii pe care îi cunoști!
recomandare pe antena3.ro
Averea Dianei Şoşoacă. Are trei locuinţe, o casă de vacanță și face peste 20.000 lei/lună din avocatură
recomandare pe antena3.ro
Becali: ”Mai bine mor decât să mă vaccinez. Virusul e un fleac, o răceală”
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul dragostei 25-31 ianuarie. Zodia care se îndrăgostește la nebunie la final de lună!
recomandare pe playtech.ro
Epidemiolog celebru, avertisment înfricoșător despre o nouă pandemie. În cât timp va lovi Bucureștiul
recomandare pe redactia.ro
Fără rușine! Mesajul lăsat de o femeie, pe ușă, vecinei după ce a auzit cum țipă în dormitor: Nu mai urla că am făcut și eu...
recomandare pe redactia.ro
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a întâmplat cu ele peste ani
recomandare pe romaniatv.net
Ce se întâmplă cu redeschiderea şcolilor după focarul cu noua tulpină de coronavirus din Capitală. Ministrul Educatiei a făcut anunţul
recomandare pe romaniatv.net
S-a aflat cauza reală a morţii femeii care a decedat imediat după vaccinarea antiCOVID. Autorităţile au spus tot
recomandare pe a1.ro
Vedete din România care au îndrăznit să poarte cele mai sexy costume de baie. Cine se află pe primul loc în top
recomandare pe bzi.ro
Ce a păţit Dan Chișu la câteva ore după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19
recomandare pe Jurnalul.ro
O rușine pentru România: Legea „Să moară campionii”
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
recomandare pe Ciao.ro
Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor