Ce trebuie să faci ca orezul să nu mai dea în foc. Secretul gospodinelor adevărate
Publicat pe 21.11.2022 la 15:53 Actualizat pe 21.11.2022 la 15:53
Orezul este unul dintre cele mai folosite produse alimentare. Fie că preparatul este unul dulce, fie că este unul sărat, acest aliment trebuie să fie pus la fiert înainte de a fi adăugat în compoziția preparatelor. Totuși, ce ne facem dacă acesta dă în foc. Gospodinele trebuie să știe acest secret.
- Ce trebuie să faci ca orezul să nu mai dea în foc
- Secretul gospodinelor adevărate
Orezul este alimentul care se găsește pe masa multor gospodine și este perfect pentru rețete delicioase. Mai mult de atât, gospodinele întâmpină o muiltime de dificultăți în fierberea acestuia.
Ce trebuie să faci ca orezul să nu mai dea în foc
Gospodinele caută trucuri ingenioase pe internet, asta pentru a pregăti mai ușor preparatele alese. Însă, când vine vorba de fierberea orezului, acestea întâmpină o problemă. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că orezul a fost spălat foarte bine.
După ce ai pus orezul la fiert, ingredientul trebuie lăsat în apă, unde aceasta trebuie să atingă punctul de clocotire, la flacără mică. Abia apoi poți introduce orezul strecurat în vasul de gătit. Chiar daca va dura mai mult, gospodinele susțin că această metodă împiedică reacția excesivă a amidonului.
Câtă apă se pune la o cană de orez
Orezul este unul dintre alimentele care se poate adaugă la orice preparat. Multe gospodine se confruntă cu probleme atunci când vine vorba de gătirea corectă a acestuia. În acest fel, dacă vrei să eviți aceste greșeli, trebuie să ți cont de câteva reguli simple.
Când vrei să prepari orezul trebuie să ții cont de cantitatea corectă de apă. Și asta nu este tot. Trebie să știi că nu este recomandat să mesteci niciodată în orez, atunci când acesta este la fiert.
Greșeala pe care multe gospodine o fac
Așadar , pentru o cană de orez ai nevoie de 2,5 căni de apă. Însă, dacă vrei să gătești un risotto, cantitatea va fi de trei căni de apă, iar pentru orezul cu bulion va trebui să adaugi 4 căni de apă.
Rețetă de orez cu legume
Ingrediente
-3 căni de apă;
-o cand de orez;
-o ceapă;
-o pungă de legume congelate.
Mod de preparare
În acest fel, primul pas este să spălăm orezul, iar apoi îl punem la fiert. Apoi, într-o tigaie adăugăm uleiul și trei linguri de apă, dar și ceapă tocată mărunt și lăsăm să se calească timp de aproximativ trei minute, iar apoi punem legumele.
Deasupra putem adăugat orice condiment dorit. Putem punem sare și piper după gust, iar după ce s-au înmuiat legumele adăugăm orezul fiert și amestecăm bine, iar mai apoi oprim focul.
CITEȘTE ȘI: Câtă apă se pune la o cană de orez. Greșeala pe care o fac multe gospodine