Cea mai bună ciorbă de legume după o rețetă foarte simplă și rapidă
Publicat pe 05.02.2021 la 00:14 Actualizat pe 05.02.2021 la 00:35
Preparatele făcute în casă de ctre cele mai bune și iscusite gospodine nu s ecompară cu nici un alt aliment. Printre cele mai celebre feluri de mâncare îndrăgită de toată lumea este chiar ciorba de legume. Iată rețeta pentru cea mai bună ciorbă, dar și trucuri pentru un preparat de senzație!
- Cea mai bună rețetă de ciorbă de legume
- Ce secrete să folosești pentru un preparat unic
De ce este aceasta cea mai bună ciorbă de legume
Ciorba de legume este una dintre cele mai bogate surse de fibre, vitamine și minerale esențiale, toate aceste aprovenind din legumele proaspete folosite și nu gătite, ci doar fierte. Aceasta, de asemenea, creșt eimunitatea și conferă o stare de sațietate și de bine.
Ingrediente pentru cea mai buna ciorbă de legume
Pentru prepararea unei ciorbe sănătoase nu ai nevoie decât de legumele tale preferate proaspete.
200g mazăre prefiartă la cutie
2-3 cartofi albi
2 morcovi
1 ceapă albă mare
1 ardei gras roșu
1 păstârnac
jumătate de țelină
1 cutie de roșii decojite
1 legătură de pătrunjel
2-3 linguri de ulei vegetal
sare, piper după gust
opțional: o cană de borș fiert separat sau smântână
Mod de preparare
Se scurge mazărea din cutie, apoi se curăță cartofii de coajă și se taie în cubulețe mici. Morcovii se curăță și se dau prin răzătoarea mare sau se taie rondele fine. Ceapa se curăță și se toacă cât mai mărunt. Ardeiul roșu se taie pe jumătate, se îndepărtează cotorul și se taie. Păstârnacul se curăță și se taie, asemenea și țelina.
Roșiile din cutie se pasează și se omogenizează cu sucul propriu. Pătrunjelul se toacă mărunt. Cartofii se pun la fiert în trei litri de apă cu sare. După primul clocot, se îndepărtează spuma și se adaugă restul legumelor. După ce a dat din nou în clocot, adaugă mazărea prefiartă și lasă să fiarbă la foc mic spre mediu.
Cu aproximativ zece minute înainte de a o lua de pe foc, pregătește ceapa pentru ciorba de legume: călește ceapa în 2-3 linguri de ulei vegetal până devine translucidă, notează fucsia.ro. Adaugă pasta de roșii și omogenizează la foc mic încă 3-5 minute. Potrivește cu sare și piper după gust și toarnă-le în oala cu ciorbă. Mai fierbe încă 10 minute până când legumele sunt gătite complet.
Borșul sau orice alt tip de acritură se adaugă după ce tot zarzavatul s-a fiert bine. Smântâna se adaugă în ciorba fierbinte, imediat ce s-a luat după foc. La sfârșitul daugă pătrunjelul tocat.
Trucuri de care să ții cont pentru cea mai bună ciorbă de legume
Pe lângă o multitudine de rețete gustoase există și sfaturi prețioase care gospodinele le pot urma pentur preparate mult mai savuroase.
-Curăţă ceapa şi verdețurile şi ţine-le în frigider aproximativ o oră înainte de a le pune în supă. Îşi vor păstra mai bine aroma;
-Morcovul dă gust mai bun în ciorbe și supe dacă este călit cu o lingură de ulei și apoi adăugat în fierturi;
-Adaugă roşiile proaspete în ciorbă sau în supă abia la sfârşit, după ce au fiert celelalte legume;
-Pune ierburile aromatice uscate chiar de la început în mâncare, să îşi lase toată aroma;
-Pune o linguriţă de ţelină rasă şi verdeţuri tocate mărunt în supe sau ciorbe, după ce ai stins focul. Acoperă cu capacul şi lasă câteva minute să se răspândească aroma;
-Dacă ai făcut supa prea sărată, adaugă un cartof întreg, decojit, şi fierbe două, trei minute. Cartoful va absorbi sarea;
-Dacă vrei să obții o supă clară, după ce se răcește complet, adaugă un morcov ras amestecat cu două albușuri de ou bătute spumă. Pune supa iar la foc mic și așteaptă până când albușul se coagulează, iar morcovul ras adună toate impuritățile. Adună cu spumiera albușul și strecoară supa. La final, nu mai este nevoie decât de verdețuri proaspete;
-Pentru o supă cremoasă, frământă o lingură de unt rece cu două linguri de făină și adaugă acest amestec fărâmițat bine în oala cu supa caldă. Amestecă bine până se dizolvă și supa ta va capăta consistență;
-Smântâna se adaugă în supă numai după ce ai amestecat-o separat cu câteva linguri de supă caldă.