Cea mai bună fasole pe care să o mănânci. Sfatul unui nutriționist
![Andreea Stancescu](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/andreea-stancescu-1667897915.jpg)
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 07.02.2025 la 21:44
Actualizat pe 07.02.2025 la 21:44
Bogată în proteine, fibre și vitamine esențiale, fasolea este un aliment de bază cu beneficii impresionante pentru sănătate. De la susținerea digestiei la reglarea zahărului din sânge și menținerea sațietății, fiecare tip de fasole are proprietăți unice. Dar care este cea mai bună? Află ce soi ți se potrivește cel mai bine și cum îl poți include în dietă!
![Cea mai bună fasole pe care să o mănânci. fasole](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F7%2F346473%2Fstringbean38618641280.jpg&w=1200)
Fasolea este un aliment plin de vitamine
Pixabay
- Cea mai bună fasole pe care să o mănânci
- Sfatul unui nutriționist
Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre și nutrienți esențiali, având numeroase beneficii pentru sănătate. Fie că vrei să îți îmbunătățești digestia, să îți crești aportul de fier sau să îți menții greutatea, există un tip de fasole potrivit pentru fiecare nevoie. Descoperă care este cea mai bună fasole pentru tine și cum o poți integra în alimentația zilnică!
Cea mai sănătoasă fasole
Fasolea pinto, un ingredient esențial în preparatele Tex-Mex precum ardeiul iute, este extrem de hrănitoare.
Această fasole conține, de asemenea, cantități mari de magneziu, care este cheia funcției nervoase și musculare, pentru reglarea dispoziției și pentru somn. În plus, fasolea pinto furnizează fier „non-hem”, un tip de fier prezent în alimentele de origine vegetală, precum fructele, legumele, nucile și cerealele integrale.
Deoarece carnea roșie, care este principala sursă de fier pentru majoritatea oamenilor a fost asociată cu un risc crescut de cancer, diabet și boli de inimă, fasolea pinto reprezintă o alternativă sănătoasă pentru a crește aportul de fier fără a consuma mai multă carne de vită, miel sau porc.
Pentru o absorbție optimă a fierului, nutriționisul recomandă să consumăm fasolea pinto cu broccoli sau zeama de lămâie.
Fasolea Edamame
Bogată în proteine și fibre, edamamele ajută la menținerea sațietății și a energiei. Cu 8 g de proteine și 5 g de fibre la 100 de calorii, edamamele sunt ideale pentru slăbit și dezvoltarea musculaturii. Folosite în Asia ca gustare, au devenit populare și în salate sau sushi. Disponibile proaspete, congelate sau conservate, sunt ușor de inclus în orice dietă.
Fasolea neagră
Cu aproape 7 g de fibre la 100 g și bogată în antioxidanți, fasolea neagră este ideală pentru sănătatea intestinului. Fibrele sale includ amidon rezistent, care hrănește bacteriile intestinale și îmbunătățește toleranța la zahăr, oferind și o senzație de sațietate. Datorită antocianilor, fasolea neagră susține și sănătatea inimii, reducând inflamația în tot corpul.
„Este fasolea cu cel mai mare conținut de magneziu, după edamame, și conține mai mult fier decât fasolea pinto”, adaugă Trotman.