Cel mai bun ceai pentru balonare din 9 plante vindecătoare. Se consumă după masă
Publicat pe 15.01.2024 la 17:06 Actualizat pe 15.01.2024 la 17:06
Probabil te-ai confruntat și tu măcar o dată cu balonare, însă află că există cel mai bun ceai din 9 plante vindecătoare. Această băutură benefică se consumă după masă. Iată de ce plante ai nevoie, dar și cât de mult te ajută!
- Ceai benefic pentru balonare
- Trebuie consumat după masă
Combinație de 9 plante într-un ceai eficient pentru balonare
Un amestec de ceai include plante care combat balonarea, precum ghimbirul, leurda, rădăcina de păpădie, coriandrul, feniculul și scorțișoara. De asemenea, vei găsi plante care susțin sănătatea ficatului, precum armurariul și anghinarea.
Mentă
Mirosul proaspăt al mentei reprezintă un excelent revitalizant al gustului după o masă. Cu toate acestea, ceaiul de mentă nu servește doar la împrospătarea respirației. Menta este recunoscută ca una dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru problemele digestive, inclusiv gazele și balonarea.
Ghimbir
Fiind cald și cu un gust condimentat, ghimbirul pare a fi cu totul opus mentei răcoritoare și revigorante. Cu toate acestea, se dovedește la fel de eficient în alinarea problemelor digestive și în reducerea balonării. De asemenea, este un remediu benefic pentru combaterea stărilor de greață.
Mătăciune
Fiind parte a familiei de plante a margaretei, mătăciunea este recunoscută pentru abilitatea sa de a aduce liniște minții și corpului nostru. Proprietatea sa calmantă se extinde și asupra sistemului digestiv, iar mătăciunea este folosită tradițional pentru a trata gazele, balonarea, indigestia și durerile abdominale.
Rădăcină de păpădie
Balonarea se datorează, în general, gazelor, dar poate indica și retenție de apă. În cazul în care acesta este scenariul în care te regăsești, ceaiul din rădăcină de păpădie reprezintă o opțiune excelentă. Acest diuretic natural este renumit pentru capacitatea sa de a spori eliminarea urinei. De asemenea, proprietățile sale antiinflamatorii pot contribui la ameliorarea iritațiilor din sistemul digestiv și la restabilirea echilibrului.
Leurdă
Leurda aduce numeroase beneficii, printre care tratarea indigestiei, balonării, gazelor și disconfortului abdominal. Așa cum se întâmplă și cu alte plante enumerate aici, leurda are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii.
Fenicul
Cu o aromă de anason, feniculul reprezintă încă un remediu tradițional pentru gaze și balonare. Este adesea inclus în remedii din plante dedicate sugarilor cu colici. Feniculul contribuie la relaxarea mușchilor tractului gastrointestinal, facilitând astfel trecerea gazelor.
Scorțișoară
Mai mult decât o aromă delicioasă pentru rafturile din bucătăria ta, scorțișoara este un puternic antiinflamator și un analgezic natural. Noroc că beneficiile ei nu se opresc aici, deoarece scorțișoara poate, de asemenea, să reducă cantitatea de gaze produse de intestin. Ea ajută și la atenuarea balonării, crampelor stomacale și grețurilor.
Coriandru
Coriandrul se bucură de o istorie îndelungată ca remediu natural pentru problemele digestive. Contribuie la stimularea secreției de acid gastric, accelerând astfel procesul de digestie a alimentelor. De asemenea, ajută la relaxarea mușchilor intestinali, reducând probabilitatea înțepenirii gazelor și a declanșării balonării și disconfortului.
NutraCleanse
În ceea ce privește problemele digestive precum gazele și balonarea, NutraCleanse reprezintă asul nostru din mânecă. Acesta este unul dintre amestecurile noastre premium de ceaiuri din plante, creat de echipa noastră de experți pentru a promova o digestie sănătoasă.
Alte sfaturi ca să elimini complet balonarea
Când te confrunți cu balonare excesivă, este recomandat să consumi o varietate de ceaiuri, iar printre cele mai eficiente se numără ceaiul de ghimbir, recunoscut pentru proprietățile sale de calmare a arsurilor la stomac și de stimulare a digestiei; ceaiul de fenicul și cel din rădăcină de păpădie sunt opțiuni populare pentru combaterea balonării.
Pentru a reduce balonarea folosind bicarbonat de sodiu, urmează un procedeu simplu. Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și amestecă până se dizolvă complet, apoi consumă amestecul. Acest remediu este recunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta rapid la reducerea balonării excesive și este des folosit în acest scop.
Există multe alimente care pot provoca senzația de balonare, dar atunci când stomacul pare să nu îți ofere deloc liniște, este recomandat să incluzi în dietă alimente precum castraveți, kefir sau iaurt, papaya, roșii, lapte de migdale, dar și țelină, ghimbir sau sparanghel.
Citește și: Ceaiurile care luptă împotriva sindromului de colon iritabil. Scapă de disconfort rapid și eficient