ÎNTREBAREA ZILEI: Care sunt cele cinci fructe care îţi păstrează frumuseţea?

ÎNTREBAREA ZILEI: Care sunt cele cinci fructe care îţi păstrează frumuseţea? © Arhiva

Orice persoană îşi doreşte să-şi menţină tinereţea cât mai mult timp cu putinţă. Un detaliu extrem de important pentru o funcţionare optimă este regimul alimentar, şi cum ni-l alegem. Cum putem să ne încărcăm bateriile din ce mâncăm? Fructele sunt cele care aduc un aport semnificativ în menţinerea unui tonus ridicat şi care, consumate moderat , ne menţin tineri şi sănătoşi.

Iată cinci fructe care ne ajută foarte mult să ne menţină frumoşi şi ce beneficii aduc corpului tău:

1. Merele sunt bogate în fibre şi un singur măr consumat pe zi aduce un aport de 100% din necesarul zilnic al organismului. Mai mult, merele sunt benefice în evitarea constipaţiei şi a riscului atacurilor de cord. 

2. Bananele sunt o sursă de fibre şi potasiu, dar conţin şi carbohidraţi, care dau energie corpului. Bananele sunt fructele cele mai recomandate persoanelor care au o viaţă activă. Nu degeaba vedem sportivii consumând banane.

3. Coacăzele conţin puţine calorii, deci ajută la scăderea în greutate. Mai mult, ele ajută organismul să lupte împotriva hipertensiunii arteriale şi sunt benefice funcţionării optime a creierului. 

4. Murele sunt bogate în antioxidanţi, substanţe care asigură îmbătrânirea sănătoasă a organismului, mai ales în timpul dietelor. Pe lângă antioxidanţi, murele conţin o mulţime de vitamine cunoscute pentru capacitatea de reducere a riscului cancerului şi bolilor de inimă: vitaminele B1, B2, C şi E. 

5. Caisele sunt bogate în nutrienţi, asigurând necesarul de vitamine A, C, E, dar şi de fier şi potasiu. 

M.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro