Cele mai bune ceaiuri pentru durerea de stomac
Publicat pe 07.10.2020 la 17:40 Actualizat pe 07.10.2020 la 17:47
Dacă suferi de dureri de stomac, în funcție de cauze și de alți factori, poți apela fără grijă la ceaiuri. Sunt remediile naturale de care ai nevoie atunci când simți că parcă nimic nu mai merge și, cel mai important, sunt cât se poate de sănătoase.
- Ceaiurile pot calma diversele afecțiuni digestive.
- Care sunt cele mai bune ceaiuri, în funcție de problemele tale?
Ceaiuri pentru durere de stomac și stomac iritat
Poate că suferi de o boală care face să ai dureri de stomac mult mai frecvent. Sau poate pur și simplu ai mâncat acum ceva care te-a deranjat. Adult sau copil, ceaiurile te pot scăpa de problemele de această natură.
Ceai de sunătoare pentru durerea de stomac
Sunătoarea are proprietăți calmante și echilibrează acidul gastric din stomac, reducând durerile de la nivelul stomacului. Pentru a prepara un astfel de ceai, ai nevoie doar de flori de sunătoare, fie la pliculețe sau strecurate, preparate în apă clocotită.
Ceai gastric calmant
Găsit la plafar, ceaiul gastric calmant are acțiuni antiseptice pentru intenstin. Un astfel de ceai conține flori de salcâm, muțețel și valeriană, toate având un efect calmant asupra mucoasei gastrice iritate.
Ceai pentru durerile de burtă la copii
Cei mici se pot bucura de o ceașcă de ceai de mușețel, planta având un gust suficient de plăcut. Băutura poate fi îndulcită și cu miere, ca să fie mai pe gustul copilului. Ceaiul de mușețel reduce inflamațiile și micșorează disconfortul abdominal.
Citește și: ÎNTREBAREA ZILEI: Sunt sau nu bune ceaiurile de slăbit? Opinia specialiștilor
Ceaiuri pentru stomac deranjat
Din păcate, se mai întâmplă și astfel de situații. Prima recomandare în această situație este ceaiul verde, care este renumit pentru faptul că elimină bacteria care produce dureri de stomac, greață și balonări. La fel de bun este și ceaiul de mentă, mai ales cel făcut cu frunze proaspete.
Ceaiuri pentru durerea de stomac provocată de ulcer
Ulcerul este o boală serioasă și nu poate fi vindecată numai cu ceaiuri. Anumite plante, însă, preparate în ceaiuri, pot contribui la o ușoară ameliorare a simptomelor. Plantele medicinale foarte utile în acest sens sunt limba mării, angelica, mușețelul și chimenul.