Unde schimbăm aerul? Top City Break-uri pe timp de vară

Unde schimbăm aerul? Top City Break-uri pe timp de vară

Se anunță iar o vară cu temperaturi record. Și știm cu toții cât de sufocantă devine atmosfera prin orașele patriei, când mercurul urlă în termometre. Îți vine să îți iei zborul, la propriu. Din fericire, în era low-cost și a cardurilor de cumpărături, poți să ajungi pe altă paralelă a globului în câteva ore. Ce orașe mari și frumoase ne așteaptă în părțile ceva mai răcoroase ale Europei?

Copenhaga
Capitala Danemarcei este un paradis al nordului, în special când restul continentului fierbe. Străzile respiră și mințile la fel. Este un oraș foarte optimist, plin de liniște și pace, eleganță și modernism. Alături de Londra și Oslo, Copenhaga se numără printre cele mai verzi capitale din lume. Iar după ce te relaxezi o zi întreagă prin parcurile regale, ai energia perfectă pentru a trăi cultura vibrantă a cluburilor și barurilor din oraș. 

Riga
Probabil că nu te-ai gândit la Riga până acum, dar vei avea o surpriză foarte plăcută. Unii au numit capitala Letoniei „Parisul nordului”. Poate că-i exagerată comparația, dar străzile vaste și arhitectura Art Nouveau creează într-adevăr o atmosferă boemă. Mai mult, pe lângă clima blândă în lunile de vară, orașul te așteaptă și cu un aer curat, mulțumită traficului redus și atitudinii pro-biciclete. Cultura cafelei a prins teren și aici în ultimii ani. Iar adevărata surpriză vine din sectorul gurmand. Unele dintre cele mai bune restaurante din Europa și-au deschis porțile aici.  

Glasgow
Vremea în Glasgow poate fi oricum, mai puțin caniculară. În general, lunile de vară te întâmpină cu un soare blând pe cer, care se reflectă în zâmbetele la fel de blânde din jurul tău. Arhitectura medievală, parcurile luxuriante, cartierele victoriene îți pun pașii în mișcare și plămânii în funcțiune. Iar dacă celebra ploaie scoțiană împânzește orizontul, nu-i bai. La orice pas, te așteaptă un pub primitor cu o rezervă generoasă de whisky de la mama lui.

Reykjavik
Dacă vrei să fugi de aglomerație, praf, claxoane și asfalt în clocot, reversul complet al medaliei te așteptă în capitala Islandei. La o primă impresie, nici nu vei conștientiza că te afli într-o capitală. Căsuțele cochete, străzile libere și natura omniprezentă spun mai mult povestea unui cătun din basme. Dar farmecul acestui oraș se trage tocmai din această atmosferă intimă. Iar dacă-ți iei inima de aventurier în dinți și faci câțiva pași în afara graniței urbane, dai nas în nas cu Islanda sălbatică, poate chiar nepământeană pe alocuri. Cu siguranță respiri alt aer aici, indiferent de sezon. 

Când simți că furnalul balcanic devine insuportabil, pune mâna pe ofertele agențiilor de turism și pe un card de credit precum CardAvantaj. Poți să profiți de ofertele de sezon și să le plătești în rate fără dobândă*. Ca să respire și bugetul tău ușurat. 
*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.


facebook whatsapp twitter pinterest