Condimentele care înlocuiesc sarea. Alte variante care au multiple beneficii pentru sănătate
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.10.2022 la 14:26
Actualizat pe 11.10.2022 la 14:26
Sarea este unul dintre cele mai comune și totodată, cele mai consumate condimente. În timp ce există nutriționiști care spun că ar trebui redus, poate chiar oprit consului de sare, medicii spun că folosirea acestui condiment nu reprezintă o preocupare, însă consumul excesiv a fost asociat cu hipertensiunea arterială, dar și cu alte probleme de sănătate. Condimentele care înlocuiesc sarea. Alte variante care au multiple beneficii pentru sănătate.
- Ce condimente pot înlocui sarea
- Variante care au multiple beneficii pentru sănătate
Deși pare greu de înlocuit în preparate, ei bine, sarea poate fi ușor de înlocuit cu un alt condiment, fără a schimba gustul și aroma mâncărurilor. Așadar, dacă ai probleme de sănătate, iar medicul ţi-a recomandat să renunţi la a mânca sărat sau ai luat decizia să ai un regim alimentar mai sănătos, iată cu ce condimente poți înlocui sarea.
Ce condimente pot înlocui sarea
Sarea este recomandat să fie consumată în cantități mici, și asta datorită cantităţii mari de potasiu pe care o conţine. Consumată în exces însă, poate avea urmări precum creșterea în greutate, retenția de apă și, uneori, poate provoca probleme cardiovasculare sau hipertensiune. Potrivit unori studii, 85% din populație consumă mult mai multă sare decât este nevoie. Iată cu ce condimente puteți să înlocuiți:
- Usturoi
- Suc de lămâie - citricele, în special sucul și coaja de lămâie, sunt o alternativă excelentă la sare în unele rețete.
- Oţet - îl puteți folosi în sosuri pentru salate, supe, tocănițe și marinade pentru carne și pește.
- Boia dulce
- Hrean
- Chimen pişat
- Cimbru
- Borş
- Ceapă
De asemenea, există și o rețetă alternativă pentru sare:
- Trei linguri de oregano uscat;
- Trei linguri de praf de usturoi;
- O lingură de boia de ardei;
- O lingură de pulbere de muştar;
- Două linguriţe de cimbru uscat;
- O linguriţă de praf de ceapă;
- O linguriţă de mărar.
Puneți toate ingredientele într-un blender amestecați până când toate ingredientele se transformă în pulbere. Dacă vă doriți să condimentați mâncarea ajunge o simplă presărare pe alimente, pentru ca sarea să fie înlocuită.
Citește și: Ce se întâmplă dacă bei ceai de rozmarin. Planta cunoscută drept condiment devine remediu naturist