Condimentul care taie pofta de mâncare. Sigur îl ai în bucătărie. E bun pentru siluetă și detoxifică organismul
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 01.02.2024 la 14:29
Actualizat pe 01.02.2024 la 15:01
Există un condiment pe care și tu îl ai în bucătărie și care, pe lângă faptul că dă savoare şi gust mâncării, are multiple beneficii pentru sănătate, dar mai ales pentru siluetă. Este vorba despre piper care, potrivit specialiștilor, detoxifică organismul și reduce pofta de mâncare.
![Femeie subțire măsoară talia cu pierderea benzii. Generați Ai](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2024%2F2%2F1%2F327438%2Fprofimedia0841706867.jpg&w=1200)
Dincolo de faptul că poate detoxifica organismul, piperul roșu ajută și la arderea grăsimilor
Profimediaimages.ro
- Dă savoare şi gust mâncării, însă poate aduce şi multiple beneficii pentru siluetă și nu numai
- Condimentul care taie pofta de mâncare
- Detoxifică și organismul
Încă din cele mai vechi timpuri piperul este folosit în lumea întreagă pentru diverse preparate culinare, băuturi și chiar deserturi. Acest condiment s-a dovedit a fi unul versatil. În antichitate, de exemplu, era adus în dar zeilor. A fost folosit și ca monedă de schimb, considerat comoară, moneda în care se plăteau taxe și chirii. A fost, de asemenea, utilizat și ca medicament.
Condimentul care taie pofta de mâncare
Piperul negru conține antioxidanți și poate avea multiple beneficii pentru sănătate. Beneficiile pot include reducerea inflamației și sprijinirea controlului zahărului din sânge și a sănătății creierului, printre altele.
Piperul roșu stimulează metabolismul și conține capsaicină. Acest ingredient activ induce rapid starea de sațietate după consum. Așadar, potrivit specialiștilor, dacă mănânci un preparat care are și piper roșu, îți va ține de foame.
Piperul poate avea proprietăți de combatere a cancerului. Deși nu au fost efectuate studii pe oameni, studiile pe eprubetă au constatat că piperina a încetinit replicarea celulelor canceroase de sân, prostată și colon și a indus moartea celulelor canceroase. În plus, piperina a arătat efecte promițătoare în studiile de laborator pentru inversarea rezistenței la mai multe medicamente în celulele canceroase - o problemă care interferează cu eficacitatea tratamentului cu chimioterapie, scrie healthline.com.
Piperul negru poate îmbunătăți controlul zahărului din sânge
Studiile sugerează că piperina poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului zahărului din sânge. Într-un studiu, șobolanii hrăniți cu extract de piper negru au avut o creștere mai mică a nivelului de zahăr din sânge după ce au consumat glucoză, comparativ cu șobolanii din grupul de control.
De asemenea, 86 de persoane supraponderale care au luat un supliment care conține piperină și alți compuși timp de 8 săptămâni au experimentat îmbunătățiri semnificative ale sensibilității la insulină - o măsură a cât de bine insulina elimină glucoza din sânge. Cu toate acestea, nu este clar dacă aceleași efecte ar avea loc numai cu piperul negru, deoarece în acest studiu a fost folosită o combinație de mulți compuși activi din plante, scrie sursa anterior menționată.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui piper negru în cafea. Beneficii pentru sănătate