Ești iubitor de corcodușe? Află beneficiile neștiute ale consumului acestora
Publicat pe 05.05.2019 la 22:20 Actualizat pe 05.05.2019 la 22:20
Dacă te consideri un iubitor de corcodușe, află că acestea aduc numeroase beneificii asupra organismului. Crude sau coapte, corcodușele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale.
Dacă te consideri un iubitor de corcodușe, află că acestea aduc numeroase beneificii asupra organismului. Crude sau coapte, corcodușele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale.
Corcoduşele conţin apă, zaharuri, acizi, proteine, celuloză, substanţe minerale, vitamina C, vitamine din complexul B şi provitamina A, mult fier, magneziu, calciu, fosfor.
Beneficiile consumului de corcodușe
Fosforul şi magneziul din compoziţia corcoduşelor ajută la îmbunătăţirea memoriei, a funcţiilor sistemului nervos, susţin puterea de concentrare, tonusul.
Vitamina C are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii, atât fizice, cât şi psihice, motiv pentru care corcoduşele se recomandă în anemii şi stări de oboseală.
Corcoduşele ajută şi la vindecarea afecţiunilor respiratorii.
Corcoduşele verzi se folosesc la acritul ciorbelor. În amestec cu alte fructe, se utilizează la prepararea marmeladei, deoarece asigură o gelificare mai bună, iar marmelada se păstrează timp mai îndelungat.
R.D.