ÎNTREBAREA ZILEI: De ce covrigii din Buzău sunt faimoşi în toată ţara?

ÎNTREBAREA ZILEI: De ce covrigii din Buzău sunt faimoşi în toată ţara? © Facebook

Covrigii de Buzău sunt extrem de populari în toată România. Dacă nu ai mâncat până acum, deşi pare greu de crezut, cu siguranţă măcar ai auzit de ei. Însă, te-ai întrebat vreodată de ce sunt covrigii de Buzău faimoşi în toată ţară şi care este istoria lor?

Se pare că, secretul covrigilor de Buzău este ca aluatul să fie frământat cu mâna. Desigur, asta nu ar fi fost niciodată de ajuns pentru a câştiga popularitatea de care se bucură astăzi. Şi... totul a început undeva prin anii 1800!

Cum au apărut covrigii de Buzău

"Legendele" spun că, în vremea aceea, Buzăul era un oraş-târg important din Muntenia, unde negustorii bulgari, greci şi sârbi veneau să îşi vândă produsele. Astfel, grecii şi bulgarii şi-au deschis cârciumi şi serveau oamenii care le treceau pragul cu covrigi crocanţi şi cu coajă aurie, potrivit shtiu.ro.

De-a lungul timpului, alţi mici afacerişti din Buzău au dus covrigul la rang de artă. Astăzi, covrigii de Buzău se află pe lista celor 13 produse românești bio, devenite marcă înregistrată în Uniunea Europeană.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro