Cu ce să uzi plantele de interior ca acestea să înflorească în permanență. Trucul la care nu te așteptai să funcționeze
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 22.09.2022 la 22:16
Actualizat pe 22.09.2022 la 22:16
Îngrijirea plantelor reprezintă una dintre cele mai relaxante activități ale iubitorilor de plante, însă pentru alții poate să fie o adevărată provocare. Deși metodele sofisticate și costisitoare de îngrijire par a fi mai eficiente, lucrurile stau altfel. De-a lungul timpului, s-a dovedit că trucurile care, la prima vedere, par ciudate, sunt cele mai eficiente. Așadar, haideți să aflăm cu ce apă trebuie să udăm plantele de interior, ca acestea să înflorească în permanență.
- Cu ce să uzi plantele ca să înflorească și iarna
- Acest truc le va menține mereu înflorite
O dată cu venirea sezonului rece, oamenii se confruntă cu diferite probleme legate de plante, atunci când încearcă să le păstreze înflorite cât mai mult timp. Pentru că urmează o perioadă în care temperaturile nu mai sunt favorabile pentru plante, acestea au nevoie de ajutor pentru a-și păstra frumusețea. Unul dintre aceste ajutoare este un truc vechi, care constă în udarea plantelor cu apa în care au fiert anumite legume.
Udă plantele cu această apă și vor înflori în permanență
Sezonul rece vine la pachet cu multe beneficii, însă și cu multe limitări. Una dintre acestea este intreținerea plantelor, care devine din ce în ce mai dificilă. Temperaturile scăzute sunt un adevărat obstacol în înflorirea plantelor, însă dacă sunt îngrijite corespunzător, acestea vor fii înflorite mereu.
Unul dintre trucurile cele mai eficiente în intreținerea plantelor înflorite este udarea acestora cu o anumită apă. Așadar, va trebui să le uzi cu apa în care au fiert anumite legume, pentru a le asigura, în acest mod, aportul de nutrienți de care au nevoie. Această legumă este sfecla roșie, iar apa în care a fiert este un real ajutor ca îngrășământ al plantelor.
Cum să hrănești plantele cu apa în care a fiert sfecla
Pentru că este și sezonul murăturilor și al legumelor la borcan, este un prilej bun să folosești și apa în care ai fiert sfecla. Deși pare ciudat, dar apa în care a fiert sfecla este un îngrășământ incredibil pentru plantele de interior.
Tot ce trebuie să faci este ca după ce ai scos sfecla din apa în care a fiert, să iei această apă și să o amestecați, în cantitate egală, cu apă normală, după ce s-a răcit. Apoi, va trebui să udați plantele cu apa rezultată, o dată la 7 zile.