Cum faci cel mai bun pilaf. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Publicat pe 09.08.2022 la 23:11 Actualizat pe 09.08.2022 la 23:12
Pilaful este un fel de mâncare extrem de delicios și foarte simplu de gătit. Cu siguranță l-ai gătit măcar o dată, dar poate ai avut dezamăgirea să nu îți iasă exact ca la mama acasă. Pentru un pilaf ca la carte și delicios trebuie să ții cont de anumite trucuri care te vor foarte mult. Care este secretul pentru un pilaf excelent.
- Secretul pentru cel mai bun pilaf
- De ce trebuie să ții cont pentru un gust ca la mama acasă
Pilaful este un preparat pe care cu toții îl consumăm încă din copilărie. Gustul pilafului făcut de bunica sau de mama este greu de uitat, iar uneori vrem să recreem și noi acea savoare. Nu este deloc greu dacă ții cont de anumite aspecte.
Secretul pentru cel mai bun pilaf
Atunci când vorbim de pilaf trebuie să avem în vedere mai multe lucruri. Dacă vrei să faci cel mai gustos pilaf din viața ta este nevoie doar de câteva secrete care te vor ajuta cu siguranță. Lei vei folosi de fiecare dată de acum în colo.
În vine vorba de pilaf, unul dintre cele mai esențiale ingrediente este orezul. Orezul trebuie ales cu mare grijă, iar pentru un pilaf bun, trebuie să alegi un orez cu bob lung. Orezul cu bob lung va face ca pilaful să aibă o textură mai pufoasă și ușoară.
În al doilea rând, înmuiatul orezul este și el un aspect important. Este foarte important de tiu că orezul nu se înmoaie înainte de fi gătit. Chiar dacă gătirea orezului va fi diminuată dacă el este înmuiat, nu este bine să faceți asta. De ce? Pentru că prin înmuierea orezului bobul va absorbi mult prea multă apă, iar la final va fi gătit mult prea mult și va avea un aspect de explodat.