Cum îți dai seama dacă orezul este bun pentru gătit. Trucul care îți arată dacă este bine să îl consumi
Publicat pe 18.04.2023 la 15:40 Actualizat pe 18.04.2023 la 15:40
Cele mai multe preparate gătite de gospodine și de bucătari conțin orez. Chiar dacă este vorba de celebrele sarmale, de ciorbe sau chiar de clasică mâncare de ore, cei ce le gătesc trebuie să fie foarte atenți la un detaliu înainte să îl adauge în compoziția mâncărurilor. Există un truc cu ajutorul căruia poți vedea dacă este bine să îl consumi.
- Așa îți dai seama dacă orezul este bun pentru gătit
- Trucul cu ajutorul căruia poți vedea dacă este bine să îl consumi
Orezul este un aliment ce face parte din grupa alimentară a cerealelor. Acestea furnizează organismului carbohidrați, fibre, proteine, vitamine din complexul B și o serie de minerale. printre acestea se numără magneziul.
În timp ce orezul alb este mai popular, el reprezentând varianta rafinată a acestui produs, orezul brun este varianta integrală și mai nutritivă.
Așa îți dai seama dacă orezul este bun pentru gătit
Mai mult decât atât, consumul unei porţii de orez de acesta este egal cu consumul unei pungi din plastic. Acesta este și motivul pentru care orezul ar trebui să fie verificat înainte de a fi consumat.
Testul pe apă
Prima modalitate de a încerca orezul este testul cu apă. Adăugaţi o lingură de orez într-un vas cu apă rece şi agitaţi. Astfel, dacă orezul se va lăsa la fund, totul e în regulă. Boabele nu trebuie sa plutească la suprafață.
Testul focului
O a doua modalitate de a încerca orezul este testul cu foc. Trebuie să aprindeţi orezul cu un chibrit. Cel contrafăcut se va aprinde imediat şi va mirosi a plastic ars.
Testul din mojar
Un alt truc este să zdrobiţi cîteva boabe într-un mojar. în acest fel, orezul adevărat se va transforma în făină albă, în timp ce cel artificial va ieşi o masă gălbuie.
Testul cu mucegaiul
Un ultim truc din partea specialiștilor este testul cu mucegaiul. Dacă doriţi să aflaţi cît de inofensiv este orezul, puneţi puţin orez într-un container la cald. Peste câteva zile, pe orezul natural va apărea mucegai, în timp ce cel artificial va arăta proaspăt.
Care e cel mai bun orez pentru pilaf
Orezul este unul dintre elementele de bază în orice bucătărie. Cu toate acestea, fiecare tip de orez are propriul gust, textura și proprietăți unice care funcționează cel mai bine în diferite rețete.
Orezul Arborio este un tip de orez cu bob mediu care este mai lat ca dimensiune și are un punct alb caracteristic în centrul bobului. Mai mult decât atât, datorită conținutului ridicat de amidon al orezului Arborio, are o consistență ușor mestecată și lipicioasă și dezvoltă o textură cremoasă când este gătit.
Orezul Basmati oferă o aromă și o aromă plăcută, de nucă, în orice fel de mâncare. Acest tip de orez este folosit în bucătăria indiană și asiatică, dar poate fi folosit într-o varietate de rețete aromate.
Orezul negru își ia culoarea din antociani, același antioxidant care se găsește în afine și mure.
Orezul Bomba este un tip de orez cu bob mediu care este cultivat în regiunea Valencia din Spania. Acesta absoarbe mai mult lichid la gătit decât alte soiuri de orez.
Orezul brun are o textură mai fermă și oferă mai multe fibre, vitamine și minerale per porție. Acesta poate fi înlocuit în orice rețetă care necesită orez alb pentru a-și crește conținutul nutrițional.
CITEȘTE ȘI: Care e cel mai bun orez pentru pilaf. Secretul pe care îl știu puține gospodine