Cum poți consuma frunzele de sfeclă. Ce beneficii aduc organismului
![Andreea Stancescu](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/andreea-stancescu-1667897915.jpg)
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 23.08.2023 la 16:51
Actualizat pe 23.08.2023 la 16:51
Sfecla este des consumată de români, mai ales pentru rădăcina sa. De data aceasta, putem alege să preparăm frunzele care au numeroase beneficii și pot fi incluse în diferite rețete culinare.
![Cum poți consuma frunzele de sfeclă. Ce beneficii aduc organismului sfecla cu frunze](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2023%2F8%2F23%2F314393%2Fbeet44706701280.jpg&w=1200)
Ce beneficii au frunzele de sfeclă
Pixabay
- Cum poți consuma frunzele de sfeclă
- Ce beneficii aduc organismului
Sfecla este o legumă consumată des de români și conține numeroase beneficii. Ea se poate prepara sub diverse forme și se poate adăuga în mâncarea voastră, pentru o porție de nutrienți.
Cum se consumă frunzele de sfecla
Frunzele de sfeclă se pot consuma la fel ca și spanacul. Se călesc cu ceapă, usturoi și alte verdețuri sau pot fi adăugate în salate, iaurt, sosuri, pizza, omletă etc. Vor da o savoare excelentă, iar corpul va primi nutrienții de care are nevoie.
Ideal este să alegeți plantele cu frunze proaspete, de culoare verde intens, fără să fie nealterate. Tulpina se taie cu tot cu frunze, la 2 cm de rădăcină, pentru a putea fi consumate. Frunzele se păstrează într-o pungă de plastic, la frigider, dar aveți grijă să fie cât mai puțin aer în interior. La rece vor rezista timp de 4 zile.
Ce beneficii are sfecla roșie
Frunzele au un gust ușor acrișor și nu pot fi consumate de mulți români. Totuși, ele sunt pline de nutrienți, astfel că le putem include în salate pentru numeroasele beneficii pe care le oferă corpului. Conțin calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, potasiu, vitamina A și C, dar și antioxidanți. luteină, beta-caroten și zeaxantină.
La fel ca și celelalte tipuri de verdeață, sfecla are efecte digestive, anti-anemice, depurative și stimulează sistemul limfatic. Totodată, curăță organismul de toxine și ajută la alcalinizare.
Rețetă pentru mâncare de sfeclă
- o mână frunze de sfeclă
- o ceapă mare
- 3 căței usturoi
- ulei de măsline
- sare
- 2 roșii sau 3-4 linguri de suc de roșii opțional
Se curăță ceapa, se spală apoi se toacă foarte bine. Se pune într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Se lasă la călit timp de câteva minute, până devine translucidă. Se spală tija roșie și se adaugă în tigaie, după ce se toacă și se călesc 2 minute, apoi se adaugă supă de legume sau borș crud.
Se curăță roșiile de coajă și se taie cubulețe, apoi se lasă la fiert încă 10 minute. La final se adaugă usturoiul tocat mărunt și se lasă încă 2-3 minute pe foc. La final se adaug sare și piper după gust.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de sos de roșii cu mere! Un preparat ușor, rapid de făcut, care întrece orice ketchup din comerț