Cum poți folosi oțetul de mere în grădină. Top 3 utilizări ale acestui produs
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 16.10.2023 la 12:39
Actualizat pe 16.10.2023 la 12:39
Oțetul de mere nu are o mulțime de beneficii doar pentru organism, ci și pentru grădină. Acest produs poate fi folosit inclusiv ca îngrășământ ori pentru a ține la distanță dăunătorii, dar și pentru a îndepărta mucegaiul.
- Cum poți folosi oțetul de mere în grădină
- Top 3 utilizări ale acestui produs
Oțetul de mere este util și în grădină. De la a scăpa de buruieni până la a ține la distanță dăunătorii ori muștele, acest produs poate fi folosit în mai multe situații.
La ce este util oțetul de mere în grădină
Oțetul de mere poate fi folosit și pentru a regla nivelul de pH în grădină, în cazul în care este mai mare de 5,5, dar nu înainte de a afla, cu ajutorul unui kit de măsurare a pH-ului, aciditatea solului. Atunci când este mai mare de 5,5, este indicat să adaugi oțet de mere, dar nu înainte de a fi diluat în apă. Este indicat să folosești amestecul o dată pe lună, dar nu mai des de atât, asta pentru că solul poate să aibă un caracter prea acid.
Oțetul de mere mai poate fi folosit și ca erbicid. În astfel de situații, poți să îl amesteci cu sare. Așa pot fi eliminate buruienile cu un minim de efort, dar atenție să nu ajungă pe plantele pe care vrei să le ai în continuare.
Acest produs ajută și la îndepărtarea dăunătorilor din grădină, așa că, este indicat să amesteci oțet de mere în trei părți de apă, iar mai apoi cu acest amestec să stropești frunzele plantelor. Dacă oțetul este diluat într-o cantitate suficientă de apă, nu va afecta în vreun planta.
Cum mai poate fi folosit oțetul de mere
Oțetul de mere poate fi considerat un adevărat „aliat” și pentru a curăța vasele de lut. Elimină chiar și acele urme care nu au putut fi eliminate cu alte produse.
Este indicat ca vasele să fie lăsate la înmuiat în apă cu oțet peste noapte, amestecul având patru părți de apă și una de oțet. Oțetul de mere mai este util și pentru a prelungi durata de viață a florilor, așa că, este bine să fie adăugat în vaza cu apă, împreună cu două lingurițe de zahăr.
Citește și: Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara. Beneficii și contraindicații pentru organismul tău