Cum poți răcori camera cu ajutorul unei sticle de apă. Nu vei mai avea nevoie de aerul condiționat
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.08.2022 la 22:37
Actualizat pe 06.08.2022 la 22:37
În ultima perioadă, temperaturile crescute ne-au cam dat bătăi de cap. Dacă în urmă cu multă vreme, aparatul de aer condiționat era un moft, ei bine, acum, pentru mulți, reprezintă o necesitate, atunci când căldura devine greu de suportat. Iată cum poți răcori camera cu ajutorul unei sticle de apă. În felul ăsta, vei face și economie de curent.
- Cum poți răcori camera cu ajutorul unei sticle de apă
- Nu vei mai avea nevoie de aerul condiționat
Pe lângă folosirea aparatului de aer condiționat, care consumă curent, există și alte moduri prin care poți să scapi de zăpușeala din casă, metode care nu-ți vor încărca factura electrică. Poți răcori o cameră folosind o simplă sticlă de apă. Deși când auzi pentru prima oară asta ai fi tentat să spui că nu se poate, este cât se poate de adevărat. Iată ce trebuie să faci!
Cum poți răcori camera cu ajutorul unei sticle de apă
Economisește bani la factura de energie electrică și aplică această metodă care sigur va da rezultate.
Tot ce trebuie să faci este să umpli o sticlă cu apă de la robinet, și mai apoi să o pui la congelator pentru câteva ore. După ce apa s-a transformat complet în gheață, ia sticla și așeaz-o la picioarele patului tău. O să vezi că somnul tău va deveni mult mai profund și mai odihnitor.
Alte metode prin care poți răcori casa fără aer condiționat
- Poți folosi frigiderul pentru a răci așternutul înainte de a merge la culcare. La fel poți proceda și cu fața de pernă. O pui în frigider cu ceva timp înainte de a o folosi, iar efectul de răcorire este instant;
-
renunță la becurile incandescente - treci la becuri cu led sau fluorescente. Becurile incandescente consumă aproximativ 90% din energie în căldura pe care o emit, așa că dacă renunți la ele, vei vedea o diferență și la răcorirea casei și la factura electrică.
-
cumpără draperii black-out - acestea blochează razele soarelui și izolează natural camerele în care sunt puse. Consumer Reports recomandă draperii în culori neutre cu suporturi din plastic alb ca să reduci acumularea de căldură cu până la 33%.
-
Folosește un ventilator în loc de aparatul de aer condiționat - umple un bol cu gheață și poziționează-l în fața unui ventilator mare ca aerul să fie mai rece și mai umed. Din șirul de metode de răcire a camerei acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și istețe;
Citește și De ce să nu dormi cu aerul condiționat pornit. Pericolele la care te expui