Cum poți reduce consumul de curent pentru instalația din brad. Trucul care te scapă de cheltuieli
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 08.12.2022 la 09:52
Actualizat pe 08.12.2022 la 09:52
Bradul de Crăciun este un simbol al sărbătorilor de iarnă. Acesta nu poate să lipsească din nicio casă dar trebuie să ne gândim și la prețul crescut de pe factura de curent datorită instalației pe care o folosim. Cum se poate reduce consumul lunar cu o mică schimbare.
- Cum reduci consumul pentru instalația din brad
- Ce trebuie să faci pentru o factură mai mică la curent
Sărbătorile de iarnă se apropie și tot mai multe persoane aleg să împodobească bradul pentru a simți magia oferită de această perioadă. Cu toate că este frumos să ai parte de astfel de momente încărcate emoțional, trebuie să ne gândim și la factura de curent.
Instalația de brad poate să-ți mărească factura fără ca tu să-ți dai seama. Te gândești cât poate să consume o simplă instalație și iată că mai jos găsești răspunsul. Ce trebuie să faci pentru ca prețul facturii la finalul lunii să fie unul redus.
Cum reduci factura la curent cu ajutorul instalației de brad
Facturile în ultima vreme au crescut considerabil, iar românii își fac tot mai multe griji cu privire la economisire. Este recomandată achiziționarea unor lumini de brad cu LED. Chiar dacă au un preț mai mare, ele vor consuma mai puțin față de cele obișnuite. Suma plătită la început va fi puțin mai mare, dar te va ajuta să economisești pe parcurs.
O instalație de 100 de becuri pentru brad va consuma 20-30 de wati, maximul fiind chiar de 42-46 de wati. Instalația clasică ajunge să consume 292,6 wati, aproximativ 0,29 kilowati timp de 372 de ore. Totalul final pe care îl vom avea de plată pe factură va fi de 109 kWh.
Dacă optezi pentru instalația cu LED, aceasta va consuma între 5-10 wati pe oră, ceea ce arată un consum mult mai mic de energie. Dacă se folosește timp de o lună, aproximativ 10 ore pe zi, ar putea consuma 2,25 kWh.
Cum se montează instalația de brad
Pentru a monta instalația în brad trebuie să știm câteva sfaturi importante. Dacă va fi montată afară, se preferă ca ea să fie pe baterii și nu alimentată la curent. Dacă, totuși, alegeți a doua variantă, aveți grijă să nu fie în contact cu alte metale. Totodată, se asigură cablurile, să fie într-o stare bună, impermeabile, iar becurile să nu ridice temperatura.