Cum poți să afli dacă ai fost blestemat cu ajutorul unui ou. Ritualul despre care se spune că nu dă greș niciodată
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 28.07.2023 la 19:05
Actualizat pe 28.07.2023 la 19:05
Cu toate că multe persoane nu cred în puterea pe care o poate avea un blestem, preoții spun că aceste energii negative există și că pot avea consecințe asupra persoanei care a fost blestemată. O veche tradiție spune că poți să afli acest lucru cu ajutorul unui ou.
- Cum poți să afli dacă ai fost blestemat cu ajutorul unui ou
- Ritualul despre care se spune că nu dă greș niciodată
Încă din cele mai vechi timpuri, se crede că blestemele pot să aibă efecte negative semnificative asupra persoanei care trece printr-o asemenea situație. De aceea, există o metodă folosită din bătrâni, despre care se spune că arată dacă o persoană a fost sau nu blestemată.
De ce se crede că oul arată dacă o persoană a fost blestemată
Se spune că oul are rolul de a „absorbi” energiile negative, atunci când este spart și că este primul „indiciu” pentru a arăta dacă o persoană a fost sau nu blestemată. Într-un bol, se pune aghiasmă, iar mai apoi o scurtă rugăciune.
Ulterior, se ia oul și se pune pe creștetul capului, iar mai apoi în spatele capului, pe gât, pe spate și în dreptul inimii. Se spune că oul atrage energiile negative, iar după ce a fost poziționat pentru câteva secunde în aceste zone, este bine să fie spart în bolul în care a fost pusă aghiasma.
Dacă oul spart are un miros ciudat sau albușul o culoare neobișnuită, se crede că persoana respectivă a fost blestemată. Conform unei alte superstiții, dacă oul are forma ochiului, se spune că persoana respectivă este „urmărită” de energiile negative, pentru că se crede că ochiul respectiv este un semn al răului. Un alt lucru care se mai spune despre acest ritual este că dacă apa are bule, înseamnă că blestemele sunt ținute la distanță.
Cum se face dezlegarea de farmece
Deși mulți nu cred în puterea blestemelor, preoții spun că oamenii pot fi afectați de aceste energii negative, care pot fi înlăturate cu ajutorul unor rugăciuni speciale, în timpul slujbelor, care pot dezlega orice blestem, oricât de puternic ar fi. Un rol important, sunt de părere preoții, îl are și postul, fiind recomandate 9 zile în care creștinii se abțin de la alimentele de dulce.
Citește și: Trei mănăstiri unde se fac dezlegări de farmece. Locurile cunoscute pentru slujbele împotriva blestemelor