Cum să ai grijă de mușcate în sezonul rece. Trucuri folosite de grădinari
Publicat pe 14.09.2022 la 21:50 Actualizat pe 14.09.2022 la 21:50
Grădinarii își doresc mereu să păstreze plantele mereu înflorite și frumoase, iar pentru asta fac eforturi mari. Mulți dintre aceștia știu cum să aibă grijă de flori chiar și în sezonul rece. Iată cum să ai și tu grijă de mușcate toamna și iarna! Urmează trucurile folosite de grădinari!
- Îngrijirea mușcatelor în sezonul rece
- Câteva trucuri utile
Dacă vrei ca mușcatele tale să fie înflorite atât iarna, cât și vara, atunci urmează câteva trucuri speciale folosite de grădinari. Iată cum să ai grijă de ele chiar la tine acasă, fără să cumperi tot felul de soluții pentru ele!
Cum să ai grijă de mușcate în sezonul rece
Toamna și iarna, mușcatele trec printr-o mulțime de transformări. Aceste flori trebuie să fie îngrijite diferit în lunile reci ca să rezite fără probleme chiat și la temperaturi foarte joase. Pentru acest lucru trebuie să renunțați la fertilizare. Specialiștii în domeniu spun că nu este tocmai indicat să administrați îngrășământ unei flori care urmează să intre în repaus.
În sezonul rece este important să curățați florile, frunzele, dar și lăstarii bolnavi sau uscați, apoi să aveți grijă mare de pământ. Pentru o foarte bună aerare, folosiți un bețișor, dar aveți mare grijă să nu răniți rădăcinile. Mușcatele trebuie ținute în spații protejate, asta după ce afară se vor înregistra temperaturi de 5 grade Celsius sau mai puțin.
În acest sezon este important să răriți udările mușcatelor înainte de a le schimba mediul, deoarece pământul de la suprafață trebuie să se usuce foarte bine. În caz contrat, rădăcinile pot putrezi.
De altfel, tot în sezonul rece este timpul să scurtați la jumătate lăstarii mușcatelor din ghiveci. După acest proces, puneți plantele în camera unde aveți de gând să le lăsați pentru toată iarna. Dacă vremea este mai blândă, puteți să amânați pentru începutul lunii noiembrie scurtarea lăstarilor și să introduceți mușcatele la interior.
Alte sfaturi utile folosite de grădinari
Alte sfaturi utile folosite de grădinari sunt următoarele:
-atunci când alegeți o mușcată este extrem de important să știți să aceste plante de talie mare ating înălţimi de 80-100 cm, fiind potrivite doar în parcuri şi în grădini. Pentru interior sunt indicate mușcatele pitice, iar pentru balcon sunt indicate mușcatele curgătoare;
-cumpărați doar mușcate sănătoase, care au frunze verzi și nu au urme de boală;
-mutați mușcatele în ghivece spațioasesau în jardiniere, prevăzute cu orificii pentru scurgerea apei;
-creșteți mușcatele în pământul din grădină sau în amestecul îmbogățit cu turbă și nisip;
-primăvara împrospătați pământul mușcatelor, cel puțin la nivelul stratului de la suprafața ghiveciului.