Cum să alegi gardul pentru casa și grădina ta
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 13.08.2019 la 19:24
Actualizat pe 13.08.2019 la 19:27
Atunci când instalezi un gard pentru curte sau grădină, asiguri protecția spațiilor respective și siguranța celor aflați în interiorul acestora. În plus, gardurile contribuie la îmbunătățirea esteticii acestor spații și sporesc valoarea proprietăților tale. Înainte de a face investiția aferentă achiziționării și montării acestora, trebuie să iei în calcul diverși factori, ca urmare a examinării atente a opțiunilor disponibile.
Atunci când instalezi un gard pentru curte sau grădină, asiguri protecția spațiilor respective și siguranța celor aflați în interiorul acestora. În plus, gardurile contribuie la îmbunătățirea esteticii acestor spații și sporesc valoarea proprietăților tale. Înainte de a face investiția aferentă achiziționării și montării acestora, trebuie să iei în calcul diverși factori, ca urmare a examinării atente a opțiunilor disponibile.
Astăzi am pregătit un ghid al cumpărătorului pentru tine, cu scopul de a te ajuta să iei cele mai bune decizii cu privire la îngrădirea corespunzătoare a spațiilor pe care le deții.
Factori de luat în considerare înainte de alegerea gardului
Înainte de a selecta gardul potrivit curții sau grădinii tale, trebuie să ai în vedere următorii factori importanți:
Scopul instalării gardului - Acesta poate include asigurarea intimității necesare în interiorul proprietății tale, menținerea copiilor și a animalelor de companie în siguranță, în interior, sau îmbunătățirea aspectului estetic al acestor spații.
Preferințele personale în ceea ce privește materialele - Există o gamă variată de materiale din care gardurile destinate curților sau grădinilor pot fi realizate, motiv pentru care trebuie să le alegi pe cele potrivite, ținând cont de preferințe.
- Analizează estetica spațiilor din zona în care locuiești pentru a menține linia decorului rustic, tradițional sau modern, specifică acelei zone.
- Ține cont și de modul în care ai ales să construiești casa și să amenajezi grădina, pentru ca gardul pe care îl vei instala să se potrivească ambientului creat.
Bugetul pe care îl poți aloca - Alegerea gardului potrivit pentru curte sau grădină se face ținând cont și de bugetul pe care îl poți aloca achiziției și instalării acestuia. Diversele materiale disponibile pentru garduri presupun costuri diferențiate, în funcție de calitatea și rezistența materialelor, precum și de dimensiunea gardului de care ai nevoie.
Stabilește acești factori înainte de a achiziționa gardul potrivit, pentru ca alegerea ta să fie una corectă.
Materiale din care pot fi realizate gardurile
Iată care sunt tipurile de garduri pentru care poți opta și avantajele pe care le oferă, pentru a face alegerea potrivită:
Garduri din lemn
Dacă casa ta este construită din lemn sau preferi ca împrejmuirea acesteia să se realizeze în mod natural, gardul din lemn reprezintă alegerea potrivită.
- Acesta este ușor de instalat, iar aspectul său impecabil poate fi întreținut corespunzător, în timp, cu ajutorul soluțiilor destinate acestui scop.
- În plus, costul aferent gardurilor din lemn este unul scăzut comparativ cu cel al gardurilor confecționate din alte materiale precum fierul forjat sau betonul.
- Aspectul său natural se încadrează perfect într-un decor rustic, tradițional, care amintește de stilul caselor de la țară, de odinioară.
- În plus, lemnul este un material versatil, care se poate preta și în cazul altor stiluri arhitecturale, alese pentru casa ta.
Garduri din fier forjat
Gardurile realizate din fier forjat sunt ideale pentru proprietățile construite în stil modern, întrucât sporesc eleganța și stilul nonconformist al acestora.
- Fierul forjat este cea mai costisitoare alternativă pentru gardul casei, însă acesta este caracterizat de rezistență sporită la rugină și la acțiunea factorilor externi.
- În plus, acesta nu necesită întreținere complexă, având o durată de viață extinsă, comparativ cu lemnul.
- Un alt avantaj al gardurilor din fier forjat este reprezentat de versatilitatea acestora. În plus, gardurile din fier forjat sunt ușor de reparat și nu necesită înlocuire rapidă.
Garduri din beton sau zidite
O altă opțiune pe care o ai la dispoziție este cea reprezentată de gardurile realizate din beton sau de cele zidite. Acestea sunt alese, în special, de către proprietarii care vor să beneficieze de intimitate și de siguranță deplină, pe terenul personal.
- Turnarea acestor garduri în formă solidă elimină riscul de putrezire și sporește rezistența la acțiunea ciupercilor și la apariția mucegaiului, cauzat de umezeala din exterior.
- Costul gardurilor din beton este mai mare decât cel aferent celor din lemn, dar mai scăzut decât cel perceput pentru montarea gardurilor din fier forjat.
- Este important ca măsurătorile să fie realizate corect înainte de instalarea gardului zidit sau din beton, întrucât modificarea ulterioară a acestuia este greu de realizat.
Alte tipuri de garduri pentru care poți opta sunt cele metalice, gardurile realizate din plasă bordurată, cele confecționate din gabion sau gardurile vii, ideale pentru menținerea aspectului natural.