Cum să cureți corect uscătorul de rufe. Trei locuri pe care majoritatea oamenilor le trec cu vederea, deși nu ar trebui
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 05.11.2024 la 11:59
Actualizat pe 05.11.2024 la 11:59
Uscătorul de rufe este din ce în ce mai folosit în casele din România, având în vedere cât de mult ușurează munca tuturor. Ei bine, trebuie să știi că și el trebuie curățat constant și există câteva locuri pe care nu trebuie să le ratezi, deși majoritatea oamenilor le trec cu vederea. Iată cum curăță corect.
- Cum trebuie să cureți uscătorul de rufe
- Care sunt zonele pe care nu trebuie să le ratezi
Uscătorul de rufe face parte dintre electorcasnicele pe care tot mai mulți oameni le cumpără în locuințele lor, dacă mașinile de spălat nu sunt dotate cu această funcție. La fel ca și alte electrocasnice, și acesta necesită o îngrijire atentă, pentru a funcționa optim cât mai mult timp
Cum se curăță corect uscătorul de rufe
Puțini oameni știu acest lucru, dar există câteva zone ale uscătorului de rufe pe care trebuie să le cureți neapărat. Deși nu pare că se murdărește foarte repede, acesta trebuie curățat o dată la două - trei luni. Pentru a te asigura că ai făcut o treabă excelentă, este necesar să fii atent la câteva zone.
1. Filtru de puf
Filtrul de puf este una dintre elementele cele mai pretențioase când vine vorba despre uscătorul de rufe. Acesta trebuie curățat după fiecare ciclu de uscare, căci în caz contrar va afecta funcționalitatea acestuia.
2. Tambur
Tamburul este un element comun cu mașina de spălat, iar acesta trebuie curățat după aceleași reguli. Nu trebuie spălat după fiecare uscare, însă este recomandat destul de regulat, pentru a îndepărta rezidurile de calcar.
Așa cum știm, calcarul este foarte nociv pentru electrocasnice, iar în cazul uscătorului de rufe îi poate afecta senzorii, ceea ce îl va face să se oprească prea devreme.
3. Condensator
Condensatorul este un alt element important al uscătorului de rufe. Este recomandat să fie spălat o dată la trei luni, dar dacă uscătorul este folosit foarte des, poate fi curățat și o dată la două luni. Este suficient să îl scoți și să îl clătești, iar mai apoi să îl lași să se usuce.
De ce să nu îți usuci rufele în casă
Nu toate mașinile de spălat sunt dotate cu uscător, iar cele care îl au pot fi costisitoare. Așadar, majoritatea oamenilor își usucă hainele în casă, mai ales pe timpul iernii. Acest lucru poate fi dăunător atât pentru casă, cât și pentru sănătate.
În casă, rufele favorizează apariția mucegaiului pe pereți, din cauza umidității. De asemenea, nu este sănătos să respiri aerul umed pe care îl creează rufele proaspăt spălate și puse la uscat. Din acest motiv, uscătorul nu trebuie ținut niciodată în dormitor.
Citește și: Fetiţă de doi ani, găsită moartă în uscătorul de rufe. Micuţa s-ar fi ascuns de mama ei