Cum să decojești rapid cartofii fierți în coajă. Cel mai folositor truc în bucătărie
Publicat pe 10.09.2022 la 14:17 Actualizat pe 10.09.2022 la 14:17
Își dorești să-ți simplifici munca și să scapi rapid de curățatul cartofilor fierți de coajă mai repede? Există un truc util care te va ajuta să faci acest lucru în doar câteva secunde, fără să faci prea multe sacrificii. Iată de ce trebuie să ții cont!
- Cum să decojești rapid cartofii fierți în coajă
- Iată trucurile pe care trebuie să le știi!
Multe preparate românești au la bază cartofii, iar gospodinele găsesc tot felul de soluții pentru a-și simplifica munca. Mulți dintre noi de confruntăm cu decojirea lor, asta pentru că nu avem răbdare să se răcească.
Cum să decojești rapid cartofii fierți în coajă
Dacă vrei și tu să-ți simplifici munca în bucătărie trebuie să ții cont de un truc util pentru a decoji cartofii fierți de coajă rapid. Poți tăia ușor cartofii de jur împrejur, pe orizontală, iar cartofii crestați trebuie puți la fiert, în coajă, și trebuie lăsați la fiert până dau în clocot. Scoate cartofii din apă, iar apoi pune peste ei apă rece, iar după ce ai făcut acești pași înlătură coaja cu mâna
Ce se întâmplă dacă pui câteva picături de oțet atunci când fierbi cartofii
Cartofii sunt o mâncare de bază pentru multe persoane, iar aceștia pot fi preparați în diferite moduri. Dacă te-ai săturat ca aceștia să se sfărâme atunci când îi prepari trebuie să ții cont de următoarele sfaturi. Pune câteva picături de oțet în apa în care fierbi cartofii, iar aceștia vor deveni cu siguranță rezistenți și nu se vor mai sfărâma atunci când îi fierbi.
Mai mult decât atât, cartofii nu va rămâne pe fundul oalei și nu se vor lipi pe margini, iar trucul acesta este eficient pentru gospodine atunci când vine vorba de gătit.
Citește și: Cartofi fierți în doar 5 minute! Scobitorile sunt secretul!