Cum să elimini moliile din casă. Trucul te va scăpa de insectele enervante
Publicat pe 11.10.2022 la 18:27 Actualizat pe 11.10.2022 la 18:27
Nu există casă care să nu fi avut cel puțin o dată în viață parte de molii. Aceste insecte nu provoacă mari stricăciuni, însă este bine să previ cât mai mult posibil apariția acestora. Problema devine serioasă dacă în casă apar mai mulți fluturi de același tip. Aceasta se poate numi invazie. Cel mai des, ele apar în alimente precum făina și derivatele acesteia, paștele și pâinea, dar și cerealele.
- Cum să elimini moliile din casă
- Trucul te va scăpa de insectele enervante
Cu atât mai rău dacă aceste locuri au și condiții deosebite de căldură și temperaturi ridicate, se pot transforma în habitate perfecte pentru molii, care se înmulțesc rapid. Cum să scapi de moliile din locuință.
Cum să elimini moliile din casă
Primul pas în a scăpa de molii este să golim camera în care acestea s-au instalat. Apoi, va trebui să înmuiem o cârpă de bumbac într-o soluție formată din apă și oțet alb, în proporții egale. Următorul pas este să ștergem toate rafturile, insistând și în cele mai îndepărtate colțuri. După ce am terminat de curățat, va trebui să ținem ușile deschise, pentru a ne asigura că rafurile se usucă perfect.
Apoi, va trebuie să verificăm ambalajele alimentelor, în special a celor deja deschise. Cu atât mai mult, atenția va trebui să se îndrepte și la locurile care prezintă fisuri sau găuri. Larvele pot găși habitatul perfect chiar în interiorul celor mai ascunse spații. Când suntem siguri că toate pachetele sunt curate, le putem pune înapoi în cameră.
Ultimul pas este cel de a pune capcane cu feromoni în cameră. Practic, acestea sunt niște benzi adezive, capabile să atragă moliile. Aceasta este cea mai simplă metodă de a elimina moliile.
Două soluții parfumate pentru a ține departe ploșnițele
Ploșnițele, care atacă salteaua patului, dar și a celor de culoare verde, care elimină un miros urât, când sunt zdrobite, sunt un pericol și pentru plante, deoarece se hrănesc cu ele. Aceste insecte pot fi văzute primăvara și toamna. Pe măsură ce temperaturile scad, ele caută locuri calde unde să se ascundă.
Pentru a ține ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane, va trebui să găsiți o modalitate de a le împiedica să intre. O metodă excelentă sunt plasele de țânțari, care creează o barieră și le împiedică accesul. Prin urmare, asigurați-vă că nu există alte căi de intrare în casă. Mai mult de atât, ploșnițele se ascund pe hainele scoase la uscat, pe balcon.
Există diferite remedii naturale, pe care le puteți face în casă și care te scapă de aceste insecte.
Unul dintre acestea este spray-ul pentru ploșnițele de pat poate fi folosit și pe pardoseală, pervazuri, gresie și balcon.
Pentru a prepara acest spray, veți avea nevoie de apă clocotită, în care trebuie să dizolvați câțiva fulgi de săpun. Adăugați apoi o jumătate de lingură de oțet alb, una de ulei de arbore de ceai și una de suc de lămâie. Ploșnițele de pat urăsc aceste mirosuri, care sunt plăcute pentru noi.
Un săculeț parfumat cu lavandă uscată, rozmarin și mentă alungă, la rândul său, ploșnițele. Puteți adăuga și coajă uscată de lămâie și cuișoare. Fărâmițați toate produsele și amestecați-le cu ulei de cameră. Așezați-le apoi într-un săculeț sau bol, care trebuie plasate lângă căile de acces în casă. Mirosul va descuraja insectele.
CITEȘTE ȘI: Cum scapi de insectele din casă cu oțet. Trucul ingenios care le alungă imediat