Cum să eviți să te îngrași dacă îți place mâncarea chinezească

Cum să eviți să te îngrași dacă îți place mâncarea chinezească © Pixabay

Mâncarea chinezească este una dintre cele mai populare din întreaga lume. Poporul chinez a dezvoltat, pe parcursul a mii de ani, foarte multe feluri de mâncare extrem de gustoase și hrănitoare. Printre numeroasele preparate sănătoase, bazate pe legume și carne slabă, există însă și unele care te pot face să capeți în greutate, dacă le consumi în exces. Într-adevăr, bucătăria chinezească pune la dispoziția fanilor săi și preparate bogate în calorii, care pot să aducă un aport caloric foarte ridicat. Mâncarea chinezească a devenit foarte accesibilă; de exemplu, poți comanda mâncare chinezească în Ploiești chiar și online, astfel că ai la dispoziție foarte multe feluri de mâncare, inclusiv dintre cele puțin mai prietenoase cu silueta ta. Iată care sunt alimentele de evitat și pentru ce trebuie să optezi dacă vrei să mănânci preparate chinezești fără să te îngrași. 

Ce alimente sunt periculoase

Foarte populare din rândul mâncărurilor chinezești sunt costițele de porc. Acestea sunt, în general, mâncate în combinație cu un sos foarte gras și sunt preparate prin prăjire. Dacă vrei să consumi costiță, este de preferat să o faci la grătar sau să o fierbi. Nici gustările crispy nu sunt mai prietenoase, pentru că și ele sunt prăjite din belșug în ulei și devin, astfel, bombe calorice. Celebrul sos dulce-acrișor este și el un preparat foarte gustos pe care îl propune bucătăria chinezească. Totuși, pe cât de apetisant este, pe atât de periculos poate să devină dacă îl consumi în cantități mari. Orezul prăjit este un inamic al siluetei având în vedere modul de gătire - mai ales că, în general, este prăjit în ulei rafinat, cu un index glicemic foarte ridicat. Totuși, dacă iubești acest aliment, este de preferat să alegi varianta orezului integral.

Pe de altă parte, dacă vrei să consumi noodles, fă-o cu moderație și, pentru alte preparate chinezești, alege făină integrală. Așadar, aceste alimente trebuie evitate sau consumate în cantități mici, pentru ca ele au un aport caloric ridicat și pot influența greutatea ta. 

Ce alimente sunt recomandate

Pentru a evita să te îngrași, poți mânca unele feluri cu specific chinezesc pe care să le consumi fără teama efectelor negative. Pateurile umplute cu legume, carne sau fructe de mare, cunoscute drept dim sum, reprezintă un fel de mâncare foarte sănătos și hrănitor, ideal pentru prima parte a zilei. Dacă le gătești altfel decât prin prăjire, vei obține o masă excelentă. Ele pot fi preparate în apă și servite în bulion. Carnea fiartă este un alt aliment pe care ar trebui să îl incluzi în preparatele chinezești pe care le mănânci. Chiar și atunci când comanzi online sau la un restaurant, poți cere ca puiul, peștele sau crustaceele să fie fierte sau fripte, nu prăjite. Peștele și frutele de mare sunt, de altfel, și ele foarte populare în gastronomia chineză și reprezintă opțiuni culinare sănătoase. Pe lângă faptul că nu îngrașă, peștele oferă un aport bogat de aminoacizi foarte importanți pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular. Poți să incluzi pe lista mâncărurilor chinezești cu efect benefic asupra sănătății și siluetei tale și supele chinezești, care sunt foarte slabe și gustoase, în același timp. O variantă foarte bună sunt și legumele chinezești, pe care le poți prepara sub foră de salată pai-tai sau le poți căli în sos. 

Mâncarea chinezească poate fi o variantă foarte bună dacă alegi alimente cu un conținut caloric optim și eviți preparatele ce te pot îngrășa. De asemenea, este foarte important să alegi să consumi mâncărurile bogate în grăsimi și carbohidrați în prima parte a zilei, iar pe măsuriă ce te apropii de orele de somn să consumi alimente mai slabe. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro