Cum să îți speli prosoapele de plajă corect. Așa vei scăpa de reziduri, bacterii și de mirosurile neplăcute
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 08.06.2024 la 14:05
Actualizat pe 08.06.2024 la 14:05
Curând începe sezonul estival, iar acest lucru vine cu multe beneficii, dar și responsabilități, mai ales pentru iubitorii de plajă și piscină. Una dintre sarcinile care le dă tuturor bătăi de cap este spălatul prosoapelor, astfel încât să elimini rezidurile, bacteriile și mirosurile urâte, mai ales cele de clor din piscină. Iată cum se spală corect și eficient.
- Cum se spală eficient prosoapele de plajă și piscină
- Sfaturi pentru iubitorii de vară
Zilele la piscină sau la plajă de lasă de foarte multe ori cu prosoape murdare și urât mirositoare. La piscină te confrunți cu mirosul de clor, iar dacă mergi la plajă, riști să rămâi cu mult nisip și miros urât. Chiar și după ce le-ai spălat la mașină proasoapele pot să miroasă la fel de urât, căci aceste probleme sunt foarte dificil de eliminat.
Cum să speli corect prosoapele de piscină și plajă
Este important să știi cum să speli corect prosoapele astfel încât să nu te confrunți cu toate probleme enumerate anterior. Majoritatea oamenilor bagă prosoapele direct în mașina de spălat, iar acest lucru este complet greșit.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a le spăla este să le lași să se usuce, iar mai apoi să te asiguri că toate rezidurile, precum nisipul, au fost îndepărtate. De asemenea, dacă ai folosit uleiuri care le-au pătat sau alte produse, este recomandat să aplici local produse specifice pentru a le curăța.
Un alt sfat este să le pregătești înainte să le bagi la spalat. Poate fi de ajutor să le înmoi într-o soluție dezinfectantă pentru haine. Trebuie să ții cont, de asemenea, că este recomandat să speli prosoapele la o temperatură de maxim 40 de grade Celsius, căci altfel vor deveni foarte rigide.
Cum să păstrezi proasoapele moi și pufoase
De obicei, proaspele sunt realizate dintr-un material moale și pufos în momentul în care le cumperi. Pe măsură ce le speli tot mai mult, acestea devin din ce în ce mai tari și rigide.
Ei bine, acestea pot fi menținute în starea în care le-ai cumpărat dacă le speli corect. O regulă ar fi să folosești mereu un balsam pentru haine de bebeluși, căci le vor da o textură moale și pufoasă. De asemenea, este recomandat să le speli la temperaturi cât mai mici, pentru a nu le modifica deloc. Este recomandată o temperatură de 30 de grade Celsius.