Cum să mănânci măslinele cu sâmburi la restaurant. Cele trei reguli de bune maniere de care să ții cont
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 24.08.2023 la 16:46
Actualizat pe 24.08.2023 la 16:46
Codul bunelor maniere are trei reguli simple de care este bine să ții cont atunci când ești la restaurant și vrei să mănânci măsline cu sâmburi. Cei mai mulți oameni aleg să le lase în farfurie, din dorința de a nu lăsa o impresie greșită celor din jur.
- Cum să mănânci măslinele cu sâmburi la restaurant
- Cele trei reguli de bune maniere de care să ții cont
În codul bunelor maniere există câteva reguli simple de care este bine ca oamenii să nu uite atunci când sunt la restaurant. Din dorința de a nu face nimic greșit, cei care aleg să mănânce la un loc, pot fi tentați să lase măslinele cu sâmburi în farfurie, astfel încât să nu facă nimic care ar putea fi înțeles greșit.
Regulile din codul bunelor maniere de care să nu uiți la restaurant atunci când mănânci măsline
Codul bunelor maniere spune că măslinele fac parte din categoria acelor alimente care se consumă cu ajutorul degetelor. De aceea, dacă, de exemplu, sunt servite drept garnitură sau fac parte din aperitiv, este indicat să le iei direct cu degetele, iar sâmburii tot folosindu-te de degete vor fi înlăturați.
În schimb, dacă la restaurant comanzi un cocktail care are și măsline cu sâmburi, vor fi consumate prin a înclina paharului sau cu ajutorul unei scobitori. Altfel se procedează dacă măslinele sunt de exemplu într-un preparat, asta pentru că se mănâncă cu ajutorul furculiței, iar sâmburele este înlăturat tot cu ajutorul ei.
Alte reguli de care să ții cont la restaurant
Codul bunelor maniere mai spune că atunci când un cuplu ia masa la restaurant, este bine ca femeia să aleagă prima. De cele mai multe ori, bărbatul este cel care comandă și pentru ea, chiar dacă femeia nu l-a rugat acest lucru. Indicat este ca bărbatul să fie cel care comandă pentru amândoi.
O altă regulă de care este bine să ții cont la restaurant spune că atunci când chelnerul aduce vinul, nu bărbatul este cel care toarnă, ci chelnerul. în schimb, bărbatul este cel care reumple paharul.
O altă greșeală des întâlnită este aceea de a mărunți alimentele, cu gândul că așa mâncarea se răcește mai repede. Codul bunelor maniere spune că nu așa se procedează, ci este bine să fie tăiată doar o bucată.
Citește și: Vrei să oferi un buchet de flori? La ce reguli de bune maniere trebuie să ai grijă