Cum să scapi de mirosul de mucegai din cămară sau din pivniță. Trucul la care apelează cele mai multe gospodine
Publicat pe 26.10.2023 la 19:02 Actualizat pe 26.10.2023 la 19:02
Te-ai întrebat și tu cum să scapi de mirosul de mucegai din cămară sau din pivnița locuinței? În acest moment ne aflăm în sezonul de toamnă, iar cele mai multe dintre gospodine pregătesc conserve, fructe sau legume pentru lunile reci de iarnă. Ei bine, majoritatea le depozitează în cămară, pivniță sau beci. Iată cum trebuie să procedezi pentru a scăpa de mirosul de mucegai din astfel de încăperi!
- Așa scapi de mirosul de mucegai din cămară sau din pivniță
- Nu te va mai deranja la iarnă
De cele mai multe ori, mirosul de mucegai din cămară sau din pivniță ți-a pus mari probleme, mai ales în sezonul recen atunci când ai depozitat cele mai multe dintre bunătățile specifice acestei perioade acolo.
Așa scapi de mirosul de mucegai din cămară sau din pivniță
Astfel că, atunci când intri în cămară, pivniță sau beci iarna, pentru a lua borcanele cu preparatele dorite, este foarte probabil să te lovești de un miros nu tocmai plăcut.
Specialiștii susțin că, de cele mai multe ori este vorba despre miros de mucegai, ce s-a dezvoltat din cauza unui nivel mult prea ridicat de umiditate.
În timp ce unele dinte gospodine au cămara integrată în locuință, altele au această încăpere anexată în afara casei, la o distanță cât de cât apropiată, sau integrată la subsol. Însă, indiferent în ce situație te afli îți spunem cum poți să scapi de mirosul de mucegai.
Cum procedezi dacă ai cămara în apropierea casei
Ei bine, în cazul în care ai cămara în apropierea casei, pentru început, trebuie să știi că este nevoie să cureți toate suprafețele afectate de mucegai, înlăturând urmele lăsate de acesta cât mai mult posibil. Apoi, limitează sursele de umiditate.
În schimb, în cazul în care ai cămara integrată într-o zonă mai retrasă a locuinței tale, încearcă să amplasezi în ea un dezumidificator și purificator cu consum de energie redus.
Ce faci în apropierea pivniței anexate locuinței
Însă, în cazul în care pivnița sau cămara reprezintă o anexă a locuinței tale, ai grijă la sursele de umiditate din interiorul său, dar și din exteriorul acesteia.
În acest fel, specialiștii recomandă să creezi o pantă, astfel încât solul de lângă casă să fie înclinat, iar apa să nu fie reținută în zonă în mod excesiv. Mai exact, creează un sistem de drenaj al apei în apropierea beciului.
Însă, trebuie să fii, în același timp, atent la țevile de scurgere, dacă le ai în proximitatea pivniței sau a cămării.
CITEȘTE ȘI: Miros de mucegai în mașina de spălat? Care e cauza și cum se rezolvă