Cum să scapi de șoareci și șobolani. Trucurile simple care funcționează mereu
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.01.2025 la 12:22
Actualizat pe 11.01.2025 la 12:22
Soluțiile din comerț împotriva rozătoarelor nu funcționează mereu, așa că dacă te confrunți cu o astfel de problemă, este bine să folosești altceva. Unul dintre cele mai cunoscute trucuri este cel cu uleiul de mentă.
- Cum să scapi de șoareci și șobolani
- Trucurile simple care funcționează mereu
Soluțiile din comerț și capcanele nu dau neapărat rezultate pentru a scăpa de șoareci de șobolani, pentru că rozătoarele pot să se adapteze la ele. De aceea, este indicat să încerci altceva, unul dintre cele mai cunoscute trucuri fiind cel cu uleiul de mentă.
Cum să scapi de șoareci și șobolani
Uleiul de mentă ține la distanță insectele vara, dar ajută și pentru a scăpa de șoareci și șobolani. Pentru oameni, mirosul uleiul de mentă nu este o problemă și chiar poate fi plăcut, dar pe rozătoare le alungă.
Este bine să pui vata înmuiată în uleiul de mentă în camerele în care crezi că sunt șoareci și șobolani. Dacă, totuși, crezi că trucul nu va funcționa, este bine, în schimb, să cumperi un ghiveci cu mentă și îl pui acolo unde crezi că sunt rozătoare.
La fel de bine poate fi folosit și oțetul de cidru, doar că va fi mai puternic și este posibil ca pe termen lung să te deranjeaze mirosul. Se pune într-o sticluță și se pulverizează în zonele cu probleme. Dacă mirosul este mult prea puternic, este indicat să combini oțetul de cidru cu ulei de salvie.
Ce alte trucuri mai sunt de folos
Șoarecii și șobolanii nu suportă nici mirosul de scorțișoară, așa că, este bine să pui câteva bețișoare de scorțișoară în casă. Rozătoarele nu suportă nici naftalina, prin urmare, este indicat să o pui în dulap, printre haine.
Recomandat este și usturoiul, dar nu cel tăiat în felii, ci este bine să folosești pudră de usturoi. Va dura mai mult decât dacă ai curăța și felia căței de usturoi. Pudra poate fi aplicată, la fel, în zonele în care sunt probleme.
Și lavanda ține departe șoarecii și șobolanii. Dacă ai un ghiveci cu lavandă, las-o să înflorească în sezonul cald, iar iarna poți turna în ghiveci puțin ulei de lavandă.