Cum să topești zăpadă în mod rapid, în timpul iernii. Trucul eficient care salvează timp
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 06.12.2023 la 22:52
Actualizat pe 06.12.2023 la 22:52
În perioada răcoroasă, zăpada creează o mulțime de probleme oamenilor. Atât mașinile, cât și drumurile sunt acoperite de omăt, însă, există un ingredient simplu care îl topești într-un timp scurt. Iată ce trebuie să folosești în timpul iernii.
- Cum să topești zăpadă în mod rapid, în timpul iernii
- Trucul eficient care salvează timp
În timpul iernii apar numeroase probleme cu privire la zăpadă care se depune pe mașini sau pe aleile locuințelor. Există o soluție eficientă pentru a reuși să o topești într-un timp scurt, astfel că vei scuti mult timp, mai ales dimineața, când te pregătești la pleci la birou.
Ingredientul care te scapă de zăpadă
Pentru a scăpa de zăpadă poți folosi un ingredient care are efecte rapide, astfel că vei reuși să scutești mult timp, în special dimineața, când toată lumea este pe grabă. Clorura de calciu poate fi folosită pentru topirea zăpezii și gheții, deoarece are proprietăți exotermice, ceea ce înseamnă că eliberează căldură atunci când intră în contact cu apă sau umezeală.
Clorura de calciu se poate achiziționa în magazinele de specialitate sau în magazinele de construcții. Este disponibilă sub formă de granule sau cristale. Ambele variante au același rezultat, astfel că nu este important felul în care vei găsi ingredientul necesar pentru a scăpa de zăpadă.
Cum se folosește clorura de calciu
Înainte să folosești ingredientul, poartă echipament de protecție personală, cum ar fi mănuși și ochelari de protecție, pentru a evita contactul direct cu substanța chimică.
Urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru a determina cantitatea corectă de clorură de calciu necesară pentru suprafața afectată. Ingredientul se distribuie uniform pe suprafața gheții. Poți utiliza un distribuitor sau poți aplica manual. Asigură-te că acoperi întreaga zonă afectată.
Clorura de calciu începe să acționeze destul de rapid. Ea atrage umiditatea din aer și din împrejurimi, formând o soluție salină care are un punct de îngheț mai scăzut decât apa obișnuită. Aceasta va începe să topească gheața și să prevină refacerea ei.
După ce gheața s-a topit, curăță zona de orice reziduuri sau depuneri de sare rămase. Clorura de calciu poate să pătrundă și să afecteze anumite suprafețe, deci este important să faci curățenie.
Fii atent la doza utilizată, deoarece excesul de clorură de calciu poate cauza deteriorarea plantelor sau a suprafețelor. Asigură-te că respecți instrucțiunile de siguranță și de utilizare de pe ambalaj.
CITEȘTE ȘI: Cum se curăță corect ghetele de iarnă. Ce trebuie să folosești ca să nu le deteriorezi