Cum se păstrează ouăle: la rece sau la temperatura camerei? Toate gospodinele trebuie să știe!
Publicat pe 15.04.2022 la 18:57 Actualizat pe 15.04.2022 la 18:57
Majoritatea gospodinelor păstrează ouăle fie la rece, fie la temperatura camerei, însă nu toată lumea știe unde este bine să le depozităm. Toate femeile ar trebui să știe acest lucru! Iată unde ar trebui să ți ouăle!
- Unde se depozitează ouăle
- Toate gospodinele trebuie să știe acest lucru
Majoritatea gospodinelor așează cumpărăturile în frigier, la rece, indiferent dacă acestea ar trebui sau nu ținute acolo. Obiceiul punerii ouălor în frigider este des întâlnit la europeni și americani, însă în Asia și unele țări din Europa, ouăle se păstrează la temperatura camerei.
Unde trebuie să păstrezi ouăle
Majoritatea ouălor se spală cu atenție înainte de a fi puse spre vânzare. Astfel că ouăle ce au fost depozitate și cumpărate de la rece, trebuie puse tot la frigider până în momentul în care vor fi consumate. Depozitarea ouălor la temperatura camerei poate produce formarea unui condens și asta duce la deteriorarea stratului natural de protecție al produsului sau chiar la mucigai. Specialiștii au afirmat că ouăle ținute la rece vor fi valabile aproximativ patru sau cinci săptămâni, în timp ce ouăle ținute la temperatura camerei au o valabilitate de maxim o săptămână.
Curățarea permanentă a ouălor îndepărtează cuticula subțire care învelește coaja, acesta fiind stratul protector natural care ține departe conținutul acestora. Acest proces este obligatoriu în Statele Unite ale Americii. În anul 1990, în Japonia, a avut loc un focar periculos de infecție cu boala Salmonella. După îmbolnăviri, specialiștii au standardizat un sistem nou de refrigerare și curățare a ouălor.
Ouăle pot produce boala Salmonella
Americanii au ca motiv principal depozitarea ouălor în frigider, deoarece furnizorii alimentelor care au mai mult de 3.000 de găini devin obligați prin lege să spele produsul, înainte ca acesta să fie pus la vânzare. Așadar, aceștia spală ouăle cu săpun, enzime, dar și soluții care conțin clor, iar The Center for Disease Control, purtătorii de cuvânt ai agenției americane de sănătate publică, au estimat că Salmonella este boala care aduce 1.2 milioane de îmbolnăviri pe an, dintre care 450 sunt decese.
Bacteriile trec prin învelișul cojii de ou care conține pori, însă în unele cazuri este posibil ca ovarele găinilor să infecteze ouăle chiar din interiorul acestora. Focarele de Salmonella sunt foarte răspândite în mediul de producție la scară largă, asta pentru că găinile sunt ținute în apropiere una de cealaltă. Unele persoane care vând ouă aleg să vaccineze găinile, dar nu toți producătorii adoptă această metodă.
Citește și: Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți păstrezi perdelele albe. Truc util pentru curățenia de Paște