Cum se tratează scolioza, afecțiunea medicală cu care s-a confruntat Anna Lesko
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 09.03.2023 la 12:54
Actualizat pe 09.03.2023 la 12:54
Scolioza este o afecțiune a spatelui tot mai întâlnită în zilele noastre, motiv pentru care multă lume se întreabă cum se poate trata. Ei bine, Anna Lesko, care s-a confruntat cu aceeași problemă medicală, a reușit să se vindece. Iată cum poți trata scolioza.
- Cum poți să tratezi scolioza
- Anna Lesko s-a confruntat cu această afecțiune
Problemele de sănătate ale spatelui sunt tot mai frecvente în ziua de astăzi, având în vedere că oamenii stau tot mai mult la birouri, poziții incorecte. Însă, aceasta nu este singura cauză care poate să ducă la această problemă. Dincolo de cauze, cel mai important este să știi cum se tratează, ca să nu ai de suferit din cauza durerilor.
Cum se tratează scolioza
Scolioza se referă la devierea coloanei și poate să ducă la dureri mari de spate, dacă nu este tratată. Chiar dacă de cele mai multe ori apare în copilărie, cazurile în care adulții se confruntă cu această afecțiune nu sunt rare. La fel ca și celelalte afecțiuni, și scolioza trebuia tratată corect și la timp, ca situația să nu se agraveze.
DIn punct de vedere medical, există multe tipuri de scolioză, iar fiecare se tratează diferit. Dar în mod general, tratarea pornește din același punct. Așadar, medicii spun că, în funcție de gradul de curbură, este recomandată kinetoterapia pentru cazuri ușoare, corsetul pentru cazuri medii și operația pentru cazuri grave.
În general, scolioza se tratează prin gimnastică, fizioterapie și chiar medicamente. Însă, toate acestea sunt stabilite de medicul specialist, care decide cea mai bună modalitate de tratare pentru fiecare pacient și gradul de scolioză cu care se confruntă.
Câteva cauze ale scoliozei
Scolioza apare din multe cauze, de care nu toți oamenii știu. Cea mai cunoscută dintre acestea este poziția incorectă atunci când stai pe un scaun, însă există și altele puțin mai greu de controlat. Acestea pot fi lungimea picioarelor, genele care duc înspre acest lucru, scolioza care provine de la o altă boală sau chiar scolioza congenitală, cea cu care te naști. În funcție de tipul și gradul acesteia, medicul va lua decizia corectă și va stabili tratamentul corespunzător pentru a rezolvarea acestei probleme.
Citește și: Păpușa Barbie cu scolioză. Este cea mai recentă lansare a companiei de jucării Mattel / FOTO