Cum speli corect o geacă de iarnă umplută cu puf. Motivul pentru care trebuie să eviți balsamul
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 04.12.2024 la 11:05
Actualizat pe 04.12.2024 la 11:05
Geaca umplută cu puf este unul dinte cele mai dificile articole când vine vorba de spălatul la mașină. Majoritatea oamenilor se tem ca aceasta să nu se strice după spălare și preferă să ceară ajutorul unei curățătorii profesionale. Dacă vrei să economisești bani, iată cum poți să o speli acasă la mașina de spălat.
- Cum se spală corect o geacă cu puf
- La ce program o bagi în mașina de spălat
În general, gecile sunt greu de spălat. Este nevoie să setezi mașina de spălat pe programul corect, astfel încât să arate la fel ca înainte să o speli. Gecile umplute cu puf sunt și mai dificil de spălat, căci majoritatea nu mai au același volum după ce le scoți din mașina de spălat.
Cum speli corect o geacă cu puf la mașina de spălat
Geaca de puf are nevoie de un tratament preferențial când vine vorba despre spălatul la mașină. Ai nevoie de câteva informații pentru a nu risca să o strici. De cele mai multe ori, materialul din care este făcută geaca este pretențios și fragil, astfel că se poate șifona sau poate să se rupă din cauza unui program prea dur al mașinii de spălat.
Așadar, este important de știut că înainte să o bagi în mașina de spălat trebuie să o întorci pe dos. Se setează cea mai mică temperatură și se adaugă neapărat detergent lichid. Apoi se adaugă câteva mingi de tenis, pentru a te asigura că după spălare, geaca va fi la fel de umflată și va avea același volum.
Dacă mașina ta de spălat este dotată cu uscător, este recomandat să nu îl folosești, ci să o lași să se usuce natural. Dacă ai posibilitatea să o scoți la aer curat, acest lucru ar fi foarte benefic.
De ce să nu folosești balsam
Majoritatea oamenilor folosesc balsamul de rufe la fiecare spălare, sperând că astfel hainele vor avea un miros plăcut. În cazul gecilor de puf, acest lucru poate fi dăunător. Din cauza balsamului de spălat rufe, fibrele acesteia se pot deteriora.
De asemenea, balsamul de rufe ar putea să lase pete pe suprafața gecii, din cauza materialului din care este făcută. Așadar, este recomandat să te limitezi doar la detergent lichid și să o tratezi ca pe un articol sensibil.
Citește și: Cum să îți speli adidașii la mașina de spălat fără să se deterioreze. Puțini oameni respectă aceste reguli